HOME | projecten | Nieuwbouw Onderstation Zoeterwoude
PDF

Nieuwbouw Onderstation Zoeterwoude

Zoeterwoude

Pal naast de Heineken brouwerij in Zoeterwoude, realiseerde K_Dekker een 50/10 kV schakelstation. Dit station bestaat uit twee gestapelde 10 kV schakelhallen en drie geschakelde open transformatorboxen. Dankzij de ervaring van K_Dekker met soortgelijk werk op andere locaties en vergelijkbare omstandigheden, verliepen de werkzaamheden soepel en bleven ze binnen de planning. Ook de specifieke veiligheidseisen waren voor de medewerkers bekend.


Zoeterwoude 07 december 2023 1.500.000 - 5.000.000 Reddyn B.V.

Nieuwbouw Onderstation Zoeterwoude

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm UAV
Opdrachtgever Reddyn B.V.
Opleverdatum 07 december 2023
Gerealiseerd
Locatie Zoeterwoude

De capaciteit van het huidige transformatiestation waren onvoldoende om aan de stroomvraag in gebied Rijnland (waar het productterrein van Heineken onderdeel vanuit maakt) te kunnen blijven voldoen. Om te blijven zorgen voor een betrouwbare en duurzame energievoorziening werd het onderstation in Zoeterwoude vervangen en uitgebreid.

Op een onderstation, ook wel transformator- of elektriciteitsstation, wordt de spanning van elektriciteit omgezet van de ene spanning naar een andere spanning (omhoog of omlaag). De elektriciteit wordt vanaf het onderstation vervolgens getransporteerd naar omliggende gebieden.

Er is gestart met de fundatiewerkzaamheden, het heiwerk en de aanleg van de kelderbak onder het hele gebouw. De totale oppervlakte van het onderstation beslaat 681 m2. Het gebouw zelf (2 bouwlagen) staat gefundeerd op 112 stuks stalen buispalen en is opgetrokken uit o.a. staalconstructies, (prefab) betonwerk, (scherf)wanden, kanaalplaten, kalkzandsteen V-blokken en gevelmetselwerk.