HOME | nieuws | 55 nieuwe hotelkamers in muziekcentrum Q-Factory Amsterdam

55 nieuwe hotelkamers in muziekcentrum Q-Factory Amsterdam

Herbestemming muziekcentrum tot Q-Factory Hotel

Gepubliceerd op

Muziek maken in een hotel. Bij Q-Factory kan het! Muziekcentrum Q-factory is onlangs door K_Dekker bouw & infra grondig verbouwd. Op de 3e en 4e verdieping hebben een aantal van de repetitieruimtes een andere bestemming gekregen en zijn verbouwd tot 55 hotelkamers.

In het midden van het bestaande pand zit een grote concertzaal en rondom in het gebouw zitten ook muziekstudio’s die gehuurd kunnen worden. Zo kunnen muzikanten of concertbezoekers die net een optreden achter de rug hebben, vervolgens naar één van de hotelkamers om te overnachten. De kamers zijn extra goed tegen geluid geïsoleerd, dus de hotelgasten hoeven niet bang te zijn last te hebben van de muziek.

Het hotel heeft een industriële uitstraling en er zijn veel natuurlijke materialen gebruikt. Zo is de betonvloer alleen gecoat en zijn de wanden gesausd en plaatselijk voorzien van Okoumé-platen die transparant zijn geolied. De betonplafonds zijn niet behandeld en het leidingwerk is veelal in zicht. Een verrijking voor de Amsterdamse toerist of muzikant!

foto’s: Renee Frinking

PROJECTINFORMATIE

Herbestemming muziekcentrum tot Q-Factory Hotel

Amsterdam

Een groot muziekcentrum ombouwen tot hotel en daarbij een deel van de functionaliteit van het oorspronkelijke gebouw intact laten: dat was in het kort de opdracht voor K_Dekker bij de herbestemming van Muziekcentrum Q-factory in Amsterdam.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.