HOME | nieuws | _INFRA | Werken vanuit het water in de haven van Scheveningen

Werken vanuit het water in de haven van Scheveningen

Herstel kademuren havens Scheveningen met zelf ontwikkelde KD_BI

Gepubliceerd op

In de 1e haven van Scheveningen is K_Dekker gestart met het conserveren van de kades. (Kades schoon stralen en opnieuw voorzien van een coating). Dit gebeurt met behulp van drie zelf ontwikkelde taatskuipen, geproduceerd door De Greeuw uit Wognum.

Met een taatskuip wordt een stuk damwand omsloten, zodat het water kan worden weggepompt en er een droge werkvloer wordt gecreëerd. Middels klimaatbeheersing worden de klimatologische omstandigheden in de taatskuip zo gemaakt dat stralen en vooral opnieuw coaten van de damwand mogelijk is. Naast de werkzaamheden in de taatskuipen worden betonnen deksloven hersteld en verstevigen wij één kade door het toepassen van groutpalen en nieuwe gordingen.

Door de havendienst wijst steeds een nieuw stuk kade aan waar verder gewerkt kan worden, zodat de haven tijdens de werkzaamheden in gebruik blijft. Met het oog op de veiligheid en gezondheid is er tevens een nauw contact tussen de uitvoering en de havendienst, de scheepvaart gaat immers door.

PROJECTINFORMATIE

Herstel kademuren havens Scheveningen met zelf ontwikkelde KD_BI

Scheveningen

In havens gaat het laden, lossen, af- en aanmeren van schepen 24 uur per dag door. Hoe sneller het onderhouds- en reparatiewerk gedaan kan worden, hoe beter. Met de kade & deksloof behandel installatie die K_Dekker daarvoor speciaal ontwikkelde, kan dat. Scheveningen had de primeur.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.