HOME | nieuws | _INFRA | Van onopvallend naar opvallend fietspad

Van onopvallend naar opvallend fietspad

Rode fietspaden Rijksstraatweg

Gepubliceerd op

Veilig en opvallend op de fiets heb je zelf in de hand. Een veilig en opvallend fietspad is daarbij een fijne bijkomstigheid voor het verkeer. De fietspaden langs de Rijkstraatweg zijn een belangrijke verbinding tussen de gemeente Heemskerk, gemeente Castricum en gemeente Beverwijk en zijn standaard voorzien van zwart asfalt. Omdat deze fietspaden een onderdeel vormen van het regionale fietsnetwerk en daarbij ook een veelgebruikte fietsroute is van en naar scholen in de omgeving, zijn deze aangepakt.

K_Dekker heeft in opdracht van de gemeente Heemskerk de fietspaden opgeknapt en duidelijker en veiliger gemaakt door ze van rood asfalt te voorzien. Dit geeft een meer herkenbare uitstraling en verhoogt de oplettendheid voor de automobilist die het fietspad kruist. Tevens zijn de bestaande uitritten van de percelen in dezelfde verharding uitgevoerd om de herkenbaarheid hiervan te bevorderen. Op de foto’s is een duidelijk het verschil te zien tussen voor en na.

PROJECTINFORMATIE

Rode fietspaden Rijksstraatweg

Heemskerk

Verbeteren van de veiligheid voor kwetsbare verkeersdeelnemers: wie wil dat niet? Natuurlijk hebben de fietsers en bromfietsers dat grotendeels zelf in de hand. K_Dekker heeft de fietspaden langs de drukke rijksstraatweg in Heemskerk opgeknapt en verbeterd – automobilisten kunnen er niet meer omheen.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.