HOME | nieuws | _INFRA | De bouw van dichtbij tijdens de Dag van de Bouw

De bouw van dichtbij tijdens de Dag van de Bouw

Herinrichting stationsgebied Leeuwarden

Gepubliceerd op

Een kijkje achter de schermen op een bouwproject is niet alledaags. Zeker niet als het ook nog bijzondere projecten zijn! K_Dekker heeft meegedaan aan de Dag van de Bouw. Een landelijk georganiseerd evenement voor de leden van Bouwend Nederland die hun projecten op deze dag openstellen voor publiek. De deelnemende projecten waren “Herinrichting Stationsgebied Leeuwarden” & “openstelling van GVB Rail Services” in Amsterdam. Er zijn rondleidingen en demonstraties gegeven door de enthousiaste medewerkers op de projecten. Voor de bezoekers een unieke kans om eens van dichtbij te beleven wat er wordt gedaan op een project.
Leeuwarden
Station Leeuwarden gaat volledig op de schop. K_Dekker realiseerde in 2016 een nieuw en overzichtelijker busstation en bouwt momenteel de ondergrondse fietsenstalling welke zich verdubbelt naar 3.000 plaatsen. Het project is een samenwerking tussen Leeuwarden Vrij-Baan, NS en ProRail.
Openstelling van GVB Rail Services
De afdeling Rail Services is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de railinfrastructuur. K_Dekker voert voor de werkterreinen van het GVB regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit, zodat het GVB haar werk voor de Rail Services optimaal kan uitvoeren.

PROJECTINFORMATIE

Herinrichting stationsgebied Leeuwarden

Leeuwarden

Uitbreiding van de fietsenkelder, een nieuw busstation en een autovrij plantsoen hebben gezorgd voor een metamorfose van het stationsgebied in Leeuwarden. De gemeente had hoge eisen gesteld aan het hele proces en wilde garanties voor een goed eindresultaat. Daar slaagde K_Dekker in. Strak omgevingsmanagement was vanwege de doorgaande verkeersstromen cruciaal.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.