HOME | nieuws | _INFRA | De kademuur Onder de Boompjes in Hoorn ligt er strak bij

De kademuur Onder de Boompjes in Hoorn ligt er strak bij

Hoorn

Gepubliceerd op

In november 2014 is door de gemeente Hoorn project vervangen kademuur “Onder de Boompjes” aan K_Dekker bouw & infra b.v. gegund. Het project werd ook direct aangemeld bij stichting de “Bewuste Bouwers”. K_Dekker kreeg te maken met verontrustende mensen uit de buurt, veroorzaakt door een project uit het verleden uitgevoerd door een andere aannemer. K_Dekker heeft met deze gedachte zo snel mogelijk een informatieavond georganiseerd om de omgeving te informeren over de werkzaamheden en hen gerust te stellen.

Om zo min mogelijk hinder te veroorzaken aan het verkeer, school, bus en omwonenden is er rekening gehouden met losplaatsen, sloopmogelijkheden en de bouw van de nieuwe kademuur. Zo is gebruik gemaakt van pontons waar de heistelling opstond en is er gebruik gemaakt van klein sloopmateriaal. Op deze manier was geen wegafzetting nodig. Na het drukken van de damwanden is de kademuur gemetseld en vervolgens in slechts 5 dagen wegafzetting nieuw straatwerk aangelegd. Natuurlijk werden de buurtbewoners op de hoogte gehouden van de werkzaamheden en ontwikkelingen.

Na afloop van de werkzaamheden is er een feestelijk moment georganiseerd om te vieren dat het project positief was verlopen. De bewoners waren zeer positief over de manier waarop K_Dekker gecommuniceerd heeft met de omgeving. Het eindresultaat mag er wezen.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.