HOME | nieuws | Abbey Road Institute Amsterdam

Abbey Road Institute Amsterdam

Amsterdam

Gepubliceerd op

De muziekproductieschool van de legendarische studio heeft zijn 6e locatie geopend in het Q-Factory muziekcentrum te Amsterdam. In opdracht van Abbey Road Institute Amsterdam heeft K_Dekker kleinbouw de muziekstudio gerealiseerd.

De basis van het pand was een casco ruimte waarin we een geheel opzichzelfstaande ruimte hebben gemaakt doormiddel van vrijdragende vloeren, wanden en plafonds.
Deze ruimte diende volledig aan de geluidsnormen/eisen te voldoen van de opdrachtgever. Een schroef welke verkeerd is aangebracht in de constructie kan namelijk al een geluidsprobleem veroorzaken. Kennis, aandacht en precisie voor deze projecten zijn dus van essentieel belang!

Het isolatiewerk is niet alleen terug te vinden in de wanden maar bijvoorbeeld ook in de kozijnen. Hier is speciaal glas toegepast a 15 mm dik welke onder een schuine hoek geplaatst is. De plafonds zijn uitgevoerd middels een akoestisch systeemplafond en er is veel aandacht besteed aan de geluidsdichte aansluitingen van wanden, kozijnen en deuren. Een cruciaal aandachtspunt tijdens de ruwbouwfase.

Voordat het werk opgeleverd werd zijn er geluidsmetingen uitgevoerd. De test wees uit dat de nieuwe studioruimte voldeed aan de eisen. De school biedt een Advanced Diploma in Music Production and Sound Engineering, een eenjarig, hands-on programma, ontwikkeld rondom de studio’s 80 jaar ervaring.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.