HOME | nieuws | _INFRA | Bruggen over de President Allendelaan duurzaam hersteld

Bruggen over de President Allendelaan duurzaam hersteld

Renovatie twee bruggen President Allendelaan

Gepubliceerd op

In april 2016 is door de gemeente Amsterdam het project “Vervangen brugdekken en brugleuningen brug 677 en brug 678 over de President” aan Fibercore Europe en K_Dekker bouw & infra b.v. als onderaannemer gegund. Het doel van het project was om de bestaande houten bruggen over de President Allendelaan (S207) duurzaam te vervangen zonder dat het uiterlijk van de bruggen verandert.

De bruggen zijn gerenoveerd, waarbij de houten brugdekken en leuningen in minder dan drie
maanden tijd zijn vervangen door composiet, zonder dat het verkeer over de S207 gestremd werd. Het project is gefaseerd uitgevoerd zodat er ten alle tijden een fiets-/voetgangersverbinding met het Sloterpark mogelijk was via één van de twee bruggen.

Alle houten onderdelen zijn vervangen door duurzamere materialen. De houten dwarsdragers zijn vervangen door stalen balken. Het houten brugdek is vervangen door composiet brugdekdelen van Fibercore Europe. De houten leuning is vervangen door composiet leuningen. Composiet heeft niet of nauwelijks onderhoud nodig, in tegenstelling tot hout. Dit levert lagere onderhoudskosten op.

Alle onderdelen zijn uitgevoerd in de kleur van het (oude) houten brugdek. Hierdoor is er nauwelijks verschil zichtbaar tussen het oude brugdek en het nieuwe duurzamere brugdek.

Op 22 december is het project feestelijk geopend door de portefeuillehouder Erik Bobeldijk van de Gemeente Amsterdam, afdeling verkeer en vervoer.

PROJECTINFORMATIE

Renovatie twee bruggen President Allendelaan

Amsterdam

De houten bruggen over de President Allendelaan in Amsterdam moesten duurzaam gerestaureerd worden. Dat betekende: vervangen van alle houten brugdelen door onderdelen van duurzamer materiaal. Het uiterlijk van de bruggen mocht daarbij niet veranderen, ook mocht het verkeer geen hinder ondervinden van de renovatie.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.