HOME | projecten | _INFRA | Renovatie twee bruggen President Allendelaan
PDF

Renovatie twee bruggen President Allendelaan

Amsterdam

De houten bruggen over de President Allendelaan in Amsterdam moesten duurzaam gerestaureerd worden. Dat betekende: vervangen van alle houten brugdelen door onderdelen van duurzamer materiaal. Het uiterlijk van de bruggen mocht daarbij niet veranderen, ook mocht het verkeer geen hinder ondervinden van de renovatie.


Amsterdam 30 december 2016 500.000 - 1.500.000 Gemeente Amsterdam

Renovatie twee bruggen President Allendelaan

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm D&C
Opdrachtgever Gemeente Amsterdam
Opleverdatum 30 december 2016
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

K_Dekker maakte het ontwerp voor de voetgangers- en fietsbruggen, vroeg alle vergunningen aan, verwijderde de onderdelen die vervangen moesten worden en plaatste alle nieuwe brugdelen. Inbegrepen in het project was de continue doorstroom van het voetgangers- en fietsverkeer – de bruggen werden omstebeurt aangepakt.

Duurzame renovatie

Allereerst vervingen de mensen van K_Dekker de houten brugdekken en de houten brugleuningen door dekken en leuningen van composiet. In tegenstelling tot hout vraagt composiet nauwelijks onderhoud. De composieten onderdelen zijn in dezelfde kleur uitgevoerd als de voormalige houten delen. Verder zijn de houten dwarsdragers vervangen door stalen balken, zijn de betonnen elementen aangepast en voorzien van anti-graffiticoating.

Het werk is gefaseerd uitgevoerd: binnen drie maanden waren beide bruggen helemaal gereed en weer volledig toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Bovendien is het verkeer over de onderliggende S207 tijdens het renovatiewerk geen moment gestremd geweest.

_Nieuws over dit project

Bruggen over de President Allendelaan duurzaam hersteld

In april 2016 is door de gemeente Amsterdam het project “Vervangen brugdekken en brugleuningen brug 677 en brug 678 over de President” aan Fibercore Europe en K_Dekker bouw & infra b.v...
Lees verder

Werkzaamheden aan de bruggen over de President Allendelaan gestart

Als onderaannemer van Fibercore Europe B.V. voert K_Dekker bouw & infra werkzaamheden uit aan bruggen 677 en 678 over de President Allendenlaan (N207) voor gemeente Amsterdam. 10 oktober is er ges...
Lees verder