HOME | projecten | _INFRA | Groot onderhoud en reconstructie Thorbeckeweg N516a
PDF

Groot onderhoud en reconstructie Thorbeckeweg N516a

Zaandam

De drukke N516 – de provinciale weg verbindt Amsterdam met Zaandam – was door het intensieve gebruik dringend toe aan groot onderhoud. Om de overlast te beperken is het werk in twee fases uitgevoerd. K_Dekker nam een aantal delen van het werk voor zijn rekening.


Zaandam 06 december 2017 1.500.000 - 5.000.000 Provincie Noord-Holland

Groot onderhoud en reconstructie Thorbeckeweg N516a

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Provincie Noord-Holland
Architect Witteveen+Bos
Opleverdatum 06 december 2017
Gerealiseerd
Locatie Zaandam

K_Dekker heeft onder meer de duikerbrug over de Watering in zijn geheel vervangen en tegelijkertijd ook verbreed. Hoofdaannemer Heijmans was verantwoordelijk voor de asfaltlagen, verkeersregelinstallaties, verbreding van twee grote kruisingen en onderhoud aan de openbare verlichting.

Dankzij de soepele samenwerking tussen Heijmans en K_Dekker verliep het project uitstekend. Goede communicatie en omleidingen resulteerden in minimale overlast voor het verkeer tijdens de werkzaamheden.

K_Dekker tekende voor definitief en uitvoeringsontwerp, en voor de uiteindelijke uitvoering. De nieuwe brug is ongeveer drie meter verplaatst om conflicten met bestaande palen te vermijden. Bovendien heeft K_Dekker het dek en het landhoofd van de oude brug tijdens de bouw gebruikt als werkplek. Na de afronding van het werk worden het oude dek, landhoofden en palen verwijderd. Het nieuwe dek is geplaatst met prefab liggers, waar vervolgens een druklaag op is gestort.

_Nieuws over dit project

Vervangen Duikerbrug N516 Zaandam

De Provincialeweg N516 nabij Zaandam wordt groots aangepakt. K_Dekker bouw & infra vervangt hier de duikerbrug over de Watering. De duikerbrug wordt geheel vervangen en gelijktijdig verbreed. Door...
Lees verder