HOME | nieuws | _INFRA | Vervangen Duikerbrug N516 Zaandam

Vervangen Duikerbrug N516 Zaandam

Groot onderhoud en reconstructie Thorbeckeweg N516a

Gepubliceerd op

De Provincialeweg N516 nabij Zaandam wordt groots aangepakt. K_Dekker bouw & infra vervangt hier de duikerbrug over de Watering. De duikerbrug wordt geheel vervangen en gelijktijdig verbreed. Doordat dit een drukke N-weg is, wordt het project in 2 fases uitgevoerd. Hierdoor wordt de overlast voor de weggebruikers tot een minimum beperkt. Fase 1 is reeds afgerond en vorige week is er gestart met het heiwerk voor fase 2.

Oude versus nieuwe brug
De nieuwe brug word ten opzichte van de bestaande brug ongeveer 3 meter verplaatst in de rijrichting. Hierdoor kunnen er tijdens de heiwerkzaamheden geen conflicten met de bestaande palen ontstaan. Het dek en landhoofd van de oude brug worden tijdens de bouw gebruikt als werkplek. Zodra de nieuwe landhoofden gereed zijn, worden het oude dek, landhoofden en palen verwijderd. Hierna kan het nieuwe dek geplaatst worden door middel van prefab liggers, waarna er een druklaag op gestort zal worden. De oplevering staat gepland voor medio september.

PROJECTINFORMATIE

Groot onderhoud en reconstructie Thorbeckeweg N516a

Zaandam

De drukke N516 – de provinciale weg verbindt Amsterdam met Zaandam – was door het intensieve gebruik dringend toe aan groot onderhoud. Om de overlast te beperken is het werk in twee fases uitgevoerd. K_Dekker nam een aantal delen van het werk voor zijn rekening.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.