HOME | nieuws | _INFRA | veilig en snel in en uit de trein op station Schiphol Airport

veilig en snel in en uit de trein op station Schiphol Airport

Amsterdam

Gepubliceerd op

Op het station Schiphol Airport is er sprake van een groot aantal reizigers. Het in- en uitstappen verloopt niet altijd snel genoeg en verdelen reizigers zich niet goed over de halterende treinen. Soms ontstaan er zelfs onveilige situaties. Hierdoor ontstaan vertragingen en kan de dienstregeling niet zo verlopen als gepland. Door middel van onder andere visuele aanwijzingen moet de Intelligent Platform Bar het in- en uitstappen van reizigers bespoedigen.

Afgelopen week heeft K_Dekker bouw & infra b.v. in opdracht van ProRail tijdens een 75 uur durende buitendienststelling de 1e fase afgerond van het project Intelligent Platform Bar op station Schiphol Airport. In deze eerste buitendienststelling is de IPB-Display gerealiseerd voor spoor 1. In een 2e weekend, eind september, worden de IPB-Display voor spoor 2 opgehangen en de LED-Displays in de behuizing gemonteerd.

In de periode vanaf gunning in maart tot aan de uitvoering van afgelopen weekend is in samenwerking met onze partners het uitvoeringsontwerp door K_Dekker uitgewerkt. Het betreft een ophangconstructie van ca. 330m1 per spoor die aan het tunneldek moest worden bevestigd en afgewerkt. Om het systeem van de benodigde voeding en data te voorzien is de bestaande electra– en telecominstallatie aangepast.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.