HOME | nieuws | _INFRA | De Ontbrekende Schakel in Warmenhuizen van start gegaan

De Ontbrekende Schakel in Warmenhuizen van start gegaan

De Ontbrekende Schakel (Harenkarspelweg)

Gepubliceerd op

Begin maart is K_Dekker bouw & infra in opdracht van de Gemeente Schagen gestart met het project “De Ontbrekende Schakel te Warmenhuizen’’. Deze nieuwe weg wordt de verbinding tussen de Veilingweg, Oostwal en Dergmeerweg in Warmenhuizen en Tuitjenhorn.

Met de aanleg van deze weg verbetert de doorstroming en de verkeersveiligheid in het gehele gebied. Het doel van de Ontbrekende Schakel is om de wegen binnen Warmenhuizen en Tuitjenhorn te ontlasten en doorgaand verkeer om de dorpen heen te leiden. De weg wordt ingericht als 60 km zone. Er komt geen fietspad langs de weg, fietsers volgen de route door het centrum van Warmenhuizen.

Gestart is met het kappen van een aantal bomen en het ontgraven van het weg cunet door het weiland. Het ontgraven gebeurt middels een 3D-model die speciaal voor dit project is ontwikkeld. Dit model wordt in de software van de graafmachine geladen waardoor de machinist zeer nauwkeurig kan graven. De werkzaamheden van de komende weken zullen voornamelijk bestaan uit het aanbrengen van zand, menggranulaat en nieuwe duikers om de waterhuishouding te borgen.

Naast de nieuwe weg wordt aan weerszijden een nieuwe watergang gegraven ter compensatie van de aan te leggen weg en rotonde die ter hoogte van de Oostwal zal komen. De ontbrekende schakel sluit aan middels nieuwe kruispunten op de doorgaande wegen tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn. De realisatie van deze kruispunten zal niet gelijktijdig worden uitgevoerd om de overlast voor het doorgaande verkeer zo veel mogelijk te beperken.

PROJECTINFORMATIE

De Ontbrekende Schakel (Harenkarspelweg)

Warmenhuizen - Tuitjenhorn

‘De Ontbrekende Schakel’ in Warmenhuizen verbindt de Veilingweg, Oostwal en Dergmeerweg in Warmenhuizen en Tuitjenhorn. De nieuwe weg moet het zware verkeer uit de smalle straten in de dorpen houden. Doel van de weg is dus om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.