HOME | projecten | _INFRA | De Ontbrekende Schakel (Harenkarspelweg)
PDF

De Ontbrekende Schakel (Harenkarspelweg)

Warmenhuizen - Tuitjenhorn

‘De Ontbrekende Schakel’ in Warmenhuizen verbindt de Veilingweg, Oostwal en Dergmeerweg in Warmenhuizen en Tuitjenhorn. De nieuwe weg moet het zware verkeer uit de smalle straten in de dorpen houden. Doel van de weg is dus om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren.


Warmenhuizen - Tuitjenhorn 01 maart 2018 500.000 - 1.500.000 gemeente Schagen

De Ontbrekende Schakel (Harenkarspelweg)

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm UAV, E&C
Opdrachtgever gemeente Schagen
Opleverdatum 01 maart 2018
Gerealiseerd
Locatie Warmenhuizen - Tuitjenhorn

De Harenkarspelweg wordt ingericht als 60km-zone. Er komt geen fietspad langs de weg, fietsers volgen de route door het centrum van Warmenhuizen.

Allereerst is een aantal bomen gekapt en is het wegcunet door het weiland ontgraven. Dat ontgraven is gebeurd met een 3D-model dat speciaal voor dit project is ontwikkeld. Dit model wordt in de software van de graafmachine geladen waardoor de machinist zeer nauwkeurig kan graven. Verder zijn er grote hoeveelheden zand, menggranulaat en een aantal nieuwe duikers aangebracht om de waterhuishouding te borgen.

Naast de nieuwe weg is aan weerszijden een nieuwe watergang gegraven. Bij de kruising met de Oostwal is een rotonde aangelegd. Aan de uiteinden van de nieuwe weg zijn nieuwe kruispunten aangelegd, waarbij goede rekening is gehouden met de veiligheid en overzicht voor fietsers en ander verkeer van de zijwegen. Hoewel de nieuwe weg geen hinder is voor het bestaande verkeer (de weg was er immers nog niet), zijn de nieuwe kruispunten dat wel. Daarom is de realisatie van de uiteindes van de nieuwe weg bewust niet gelijktijdig uitgevoerd om de overlast voor het doorgaande verkeer zo veel mogelijk te beperken.

De Oostwal is slechts twee maanden afgesloten geweest voor autoverkeer. Voetgangers en (brom)fietsers konden gebruikmaken van een tijdelijk fietspad. De nieuwe rotonde vormt de spin in het web van de nieuwe weg.

_Nieuws over dit project

Ontbrekende Schakel de Harenkarspelweg is geopend

De Harenkarspelweg is de Ontbrekende Schakel tussen Tuitjenhorn en Warmenhuizen. Een oost-west verbinding tussen twee dorpen die al jaren gewenst is. Inwoners en ondernemers hebben zich ingezet om aan...
Lees verder

Oostwal Warmenhuizen Tuitjenhorn weer open voor verkeer

Vandaag wordt om 17.00 uur de nieuwe rotonde aan de Oostwal tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn weer opengesteld voor al het verkeer! In slechts een korte periode, eind augustus tot vandaag, is de Oos...
Lees verder

De Ontbrekende Schakel in Warmenhuizen van start gegaan

Begin maart is K_Dekker bouw & infra in opdracht van de Gemeente Schagen gestart met het project “De Ontbrekende Schakel te Warmenhuizen’’. Deze nieuwe weg wordt de verbinding tussen de Veil...
Lees verder

Gevraagd menggranulaat en zand, aangeboden klei

...
Lees verder