HOME | nieuws | _INFRA | Ontbrekende Schakel de Harenkarspelweg is geopend

Ontbrekende Schakel de Harenkarspelweg is geopend

De Ontbrekende Schakel (Harenkarspelweg)

Gepubliceerd op

De Harenkarspelweg is de Ontbrekende Schakel tussen Tuitjenhorn en Warmenhuizen. Een oost-west verbinding tussen twee dorpen die al jaren gewenst is. Inwoners en ondernemers hebben zich ingezet om aanleg van deze nieuwe weg mogelijk te maken. Omdat het verkeer nu vanaf de Dergmeerweg over deze weg naar de Veilingweg kan rijden, worden de historische Kalverdijk en de Koorndijk in Tuitjenhorn ontlast. In het midden, ter hoogte van de Oostwal ligt een rotonde.
K_Dekker heeft in opdracht van de gemeente Schagen deze nieuwe verbindingsweg in korte tijd aangelegd. In de nabij gelegen sporthal is vrijdagmiddag onder grote belangstelling de Harenkarspelweg officieel geopend door Gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland Elisabeth Post en wethouder Sigge van der Veek. Zij brachten symbolisch de laatste ‘ontbrekende schakel’ aan.

PROJECTINFORMATIE

De Ontbrekende Schakel (Harenkarspelweg)

Warmenhuizen - Tuitjenhorn

‘De Ontbrekende Schakel’ in Warmenhuizen verbindt de Veilingweg, Oostwal en Dergmeerweg in Warmenhuizen en Tuitjenhorn. De nieuwe weg moet het zware verkeer uit de smalle straten in de dorpen houden. Doel van de weg is dus om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.