HOME | nieuws | _INFRA | Binnenstedelijke bruggenbouwers

Binnenstedelijke bruggenbouwers

Vervangen twee bruggen Russische buurt

Gepubliceerd op

Zaandam, met zijn oude historische wijken en karakteristieke huizen. Eén van de wijken, de Russische Buurt; ook nog eens gelegen aan de voet van een primaire waterkering, is het werkterrein van K_Dekker voor het vervangen van twee bruggen. Voorzichtigheid is dus geboden samen met minimale overlast voor de omgeving: de huizen staan hier namelijk letterlijk tegen de brug aan.
Bouwplanning, transport, trillingen, opslag. Over alles moet goed worden nagedacht. Het werkterrein is door de binnenstedelijke ligging zeer beperkt; bouwen op een postzegel wordt dat ook wel genoemd. In eigen staal- en timmerfabriek zijn prefab betonelementen met voor- metselwerk gefabriceerd die aan de waterzijde zijn geplaatst, waarop doorgebouwd wordt.
Bij het slopen is een deel van de bestaande fundering blijven staan, zodat deze fungeert als grondkering. Momenteel wordt er hard gewerkt om de landhoofden gereed te krijgen, zodat het dek begin februari feestelijk geplaatst kan worden.

PROJECTINFORMATIE

Vervangen twee bruggen Russische buurt

Zaandam

De bruggen aan de Jasykoffstraat en de Rustenburg in de Russische buurt in Zaandam bleken niet meer geschikt en moesten worden vervangen. K_Dekker voerde het werk uit in bouwteam. Bij dit project stond behoud van de historische omgeving centraal.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.