HOME | nieuws | _INFRA | Ed Pijnen over zijn nieuwe krachtpatser voor de betonbouw

Ed Pijnen over zijn nieuwe krachtpatser voor de betonbouw

Aanleg vijf-in-één brug Elzenhagensingel

Gepubliceerd op

Een zonnige dag begin juni, vlak na de versoepeling van de corona maatregelen: de terrassen mogen weer open. We gaan langs bij Ed Pijnen, trotse machinist van de nieuwste mobiele graafmachine (Liebherr 918). Hij draait op het project Elzenhagensingel in Amsterdam. K_Dekker realiseert hier een betonnen brug met vijf verschillende brugdekken die de nieuwe Purmerweg met de Elzenhagensingel verbindt. Deze omgeving wordt getransformeerd tot een nieuw stedelijk centrum met ongeveer 4.000 woningen en diverse voorzieningen. Het wordt een plek om te wonen, werken, winkelen en ontspannen. De brug wordt de nieuwe ontsluiting van dit nieuwe centrum.

“Ik draai vanaf medio maart mee op dit project. Eerst nog met mijn oude mobiele graafmachine, maar sinds 24 april jl. is eindelijk de nieuwe aangekomen! Echt een aanwinst in het materieel park”, vertelt Ed enthousiast. “De graafmachine waar ik eerst op draaide heb ik altijd lekker op gedraaid, maar was aan vervanging toe. En het verschil merk je dan pas, dit draait toch echt wel veel soepeler?.”

Ed draait met z’n graafmachine vaak in de betonbouw, laat dit project daar zich nou perfect voor lenen. “Momenteel zijn we bezig met de bouw van de fundering van de brug. Ik breng hiervoor al het materiaal aan in de bouwput met mijn graafmachine en de kar die eraan bevestigd kan worden, denk hierbij aan de vlechtijzers en al het hout voor de bekisting. Ook verricht ik veel hijswerk, zoals de houten schotten en framax bekistingen”, vertelt Ed. Deze graafmachine is dus eigenlijk heel veelzijdig en perfect geschikt voor dit soort projecten.

Betonfabriek op locatie

We maken op dit project ook stootplaten voor andere projecten in Amsterdam, maar ook Rotterdam. Deze stootplaten worden gebruikt om verzakkingen bij bruggen tegen te gaan. “Met mijn graafmachine breng ik het beton naar de bekisting. We zijn eigenlijk een betonfabriek op locatie, we hebben hier tenslotte alle ruimte en dat zie je niet vaak op een project in Amsterdam. Het maakt het tot een win-win: op andere projecten hebben ze geen ruimte om dit te realiseren en het is veel goedkoper als we het zelf fabriceren en het is een klus waarmee we mooi de ‘verloren’uurtjes mee kunnen vullen”, aldus Ed tot slot.

PROJECTINFORMATIE

Aanleg vijf-in-één brug Elzenhagensingel

Amsterdam

Het gebied rondom Station Noord van de Noord/Zuidlijn – Centrumgebied Amsterdam-Noord – wordt getransformeerd tot een nieuw stedelijk centrum met ongeveer 4.000 woningen en diverse voorzieningen. Het wordt een plek om te wonen, werken, winkelen en ontspannen. K_Dekker heeft in dit plan een betonnen brug met vijf verschillende brugdekken gerealiseerd die de nieuwe Purmerweg met de Elzenhagensingel verbindt.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.