HOME | nieuws | _INFRA | Eerste betonnen spanbandbrug in Nederland

Eerste betonnen spanbandbrug in Nederland

Aanleg spanbandbrug en duiker Rembrandtpark

Gepubliceerd op

Een betonnen spanbandbrug. Uniek in zijn soort -het is de eerste in Nederland- en is aangelegd in het Rembrandtpark in Amsterdam. Dit park ligt in het westen van Amsterdam en dateert uit 1973.
K_Dekker heeft in het zuidelijk deel van het Rembrandtpark een betonnen hangbrug gerealiseerd. De brug is in totaal 29 meter lang en zal 19 meter over water spannen. De brug is voorzien van een stalen leuningsysteem. Deze spanbandbrug vormt een nieuwe verbinding tussen twee wandelpaden vlakbij de ingang vanaf de Lelylaan.
Verderop in het park heeft K_Dekker een houten brug vervangen voor een duikerbrug. De duikerbrug bestaat uit twee landhoofden, waarop de liggers rusten. Het park is moeilijk begaanbaar voor voertuigen, een logistieke uitdaging, waarbij creatief moest worden nagedacht . De brug is onlangs in gebruik genomen.

PROJECTINFORMATIE

Aanleg spanbandbrug en duiker Rembrandtpark

Amsterdam

De allereerste betonnen spanbandbrug van Nederland ligt in het Rembrandtpark in Amsterdam en is aangelegd door K_Dekker. Een interessante opdracht vanwege de technische en logistieke uitdagingen én de nominatie voor de Nationale Staalprijs 2018. Met een beetje fantasie waant de argeloze wandelaar zich op deze brug middenin de jungle.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.