HOME | nieuws | Trainee Dave Kaandorp: ‘Het was soms echt stretchen’

Trainee Dave Kaandorp: ‘Het was soms echt stretchen’

Vervangen drie (monumentale) bruggen Vijzelstraat

Gepubliceerd op

Hij heeft zo ongeveer alles gezien bij K_Dekker, de in december 2021 na drie jaar afgezwaaide trainee Dave Kaandorp (27). “Bouwkundige projecten zijn mijn absolute favoriet”, zegt hij stellig. Op zich geen verrassing: de voormalig student bouwkunde wist tijdens zijn opleiding al goed wat hij wilde. En wat niet. Toch kijkt hij met plezier terug op de civieltechnische en infraprojecten waar hij bij K_Dekker aan heeft meegewerkt. “Ik heb mijn blik op de bouw absoluut verbreed. Ik weet zeker dat me dat nog veel meer gaat brengen dan ik vooraf hoopte. Want eerlijk gezegd stond ik niet echt te trappelen voor bruggen en infra. Maar ik heb er wel heel veel van geleerd.” Samenwerken bijvoorbeeld. En vertrouwen op de expertise van je collega’s. “Een goed team samenstellen zodat je ook optimaal kunt sparren: dat zijn wel belangrijke winstpunten.”

Multidisciplinair traject

Trainees bij K_Dekker doorlopen in een periode van drie tot vijf jaar een intensief traject waarbij ze meewerken in de verschillende disciplines van het bedrijf, ongeacht hun studie of werkervaring. Het idee is dat ze zo breed kennis opdoen en actief het multidisciplinaire karakter van K_Dekker ervaren. Ook met het oog op hun eigen carrièrekansen bij het Warmenhuizense bouw- en infrabedrijf.

Uit de comfortzone

Dat Dave tijdens zijn traineeship uit zijn comfortzone moest stappen ziet hij als enorm waardevol. “Heel eerlijk: ik vond het in het begin ronduit lastig. Na een eerste bouwproject in Zwanenburg waar ik werkvoorbereiding, uitvoering en oplevering meemaakte en ontzettend veel heb geleerd, ging ik aan de slag bij een groot project in Amsterdam waar we drie monumentale bruggen aan de Vijzelstraat moesten vernieuwen. Ik moest daar echt leren om af te gaan op de kennis van anderen. Zo kwam ik wel goed in mijn rol. Plannen, overleggen, afstemmen en ad-hoc problemen oplossen: alles kwam voorbij. Wel fijn dat ik af en toe met ervaren collega’s kon sparren – het was soms echt even stretchen. De leercurve is heel steil. Ze verwachten van jou als trainee dat je initiatief neemt en zelfstandig zaken oppakt.” Er is niets mis mee om de lat voor jezelf zo hoog mogelijk leggen, vinden ze bij K_Dekker.

Toekomstplannen

Dave is nu projectcoördinator bij de divisie bouw. Zijn ambitie is om binnen drie jaar als projectleider te werken. “Dat ik als trainee zoveel verschillende kanten van het bedrijf heb ervaren zie ik als een groot voordeel. Ik weet van heel veel facetten van het bedrijf hoe het eraan toe gaat en kan makkelijker meedenken met collega’s van andere disciplines. Dat veelzijdige maakt het traineeship spannend én enorm waardevol.”

 

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.