HOME | nieuws | Hofleverancier voor Albert Heijn

Hofleverancier voor Albert Heijn

Verbouw Albert Heijn en herinrichting parkeerterrein

Gepubliceerd op

De indrukwekkende nieuwbouw van de Albert Heijn in Warmenhuizen door K_Dekker heeft menig supermarkthart in de regio sneller doen kloppen. Zo ook dat van Jaap van Vuure, eigenaar van de Albert Heijn in Callantsoog. “Eerlijk gezegd: ik was gewoon jaloers. Dat wilde ik ook in Callantsoog! “Het contact met K_Dekker was makkelijk gelegd, de contouren van Van Vuures plan werden snel duidelijk. “De winkel moest flink uitgebreid en fors gemoderniseerd worden. Ook wilde ik ons parkeerterrein tegelijk vergroten.”
Door de voormalige bibliotheek om te vormen tot magazijn nam het totale winkeloppervlak met bijna een derde toe. Bovendien greep Van Vuure de verbouwing ook aan om de inrichting van de winkel te moderniseren met zelfscanners en nieuwe koelschappen. “Dat was hoognodig: met zijn 22 jaar was onze supermarkt echt een oudje.”
Heet hangijzer was de planning. Het magazijn en de nieuwe winkelvloer moesten exact op 3 maart casco klaar zijn. “En geen dag later. Van 3 tot 13 maart ging de supermarkt dicht: in die periode zou een enorme ploeg bouwvakkers van Albert Heijn de winkel helemaal conform de eisen van AH inrichten. Die deadline heeft K_Dekker mooi gehaald”, zegt Van Vuure.

Open? Geen bezwaar!

Die keiharde deadline was feitelijk een race tegen de klok. Eind november kreeg werkvoorbereider Marianne Gieling de eerste tekeningen onder ogen. “Dankzij de co√∂peratieve houding van werkelijk alle betrokkenen verliep de verbouwing toch heel soepel.” Dat beaamt Van Vuure. “Afspraken werden nagekomen, er was gestructureerd overleg – ik heb er geen minuut slecht van geslapen.” Tijdens de bouw van het nieuwe magazijn en de uitbreiding van het parkeerterrein – van 55 naar 90 parkeerplaatsen – bleef de winkel ook gewoon open. Na de korte sluiting was op 14 maart de nieuwe AH weer volop in bedrijf: tot groot enthousiasme van de Callantsogers die nu met een zelfscanner hun boodschappen kunnen doen en uit een nog breder assortiment kunnen kiezen.

Bijzondere gevel

Voor de ploeg van K_Dekker zit het werk er nog niet op. Aan de gevel, het nieuwe dak en de verbouwing van het aanpalende kantorencomplex wordt nog hard gewerkt. “De houten en zinken gevel heeft een natuurlijke uitstraling en past prachtig bij het kustdorp. Bijzonder is dat de houten geveldelen blind bevestigd worden; ze worden als het ware in elkaar geklikt. Een Belgische methode die ‘Free Willy’ wordt genoemd: met wat fantasie zie je dat er steeds een walvis in de staart van een andere walvis bijt. Maar dat is van buitenaf niet te zien”, legt Gieling uit.
Behalve het werk aan de gevel verbouwt het team van K_Dekker ook de huidige kantine en kantoorruimtes boven de AH. “Dat werk willen we voor de zomer afronden”, zegt Gieling. Later dit jaar krijgt ook het kantoorcomplex naast de supermarkt van binnen en van buiten een facelift. “De twee gebouwen hebben dan beide dezelfde frisse uitstraling.”
Na de verbouwing van de AH in Warmenhuizen sleepten ze daar de titel ‘mooiste supermarkt van Nederland’ in de wacht. “Straks staat in Callantsoog dus de mooiste – kunnen ze in Warmenhuizen ook jaloers naar ons kijken”, zegt Van Vuure.

PROJECTINFORMATIE

Verbouw Albert Heijn en herinrichting parkeerterrein

Callantsoog

In relatief korte tijd en volgens een strakke planning is K_Dekker erin geslaagd om het parkeerterrein van de Albert Heijn in Callantsoog her in te richten én de supermarkt zelf compleet te verbouwen van binnen en van buiten. Ondertussen werd er gewoon gewinkeld.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.