HOME | nieuws | In gesprek met John van Marm van Martin Schilder Groep

In gesprek met John van Marm van Martin Schilder Groep

Verbouw Audi, Seat, Skoda en occasioncentrum Martin Schilder

Gepubliceerd op

Verbouwing, nieuwbouw, daarna weer een verbouwing… Bij Martin Schilder Groep in Alkmaar zijn ze er intussen specialisten in. K_Dekker heeft daar de nieuw-/verbouw gedaan van de Audi showroom en garage, de verbouw van de oude Audi garage tot nieuwe Seat & Skoda showroom en garage en de oude Seat/Skoda garage is een occasioncenter geworden. Snapt u het nog? Het eindresultaat is in ieder geval verbluffend, daar zijn de mensen van K_Dekker en Martin Schilder Groep het over eens!

Met dit project is een unieke samenwerking en duurzame relatie ontstaan tussen beide familiebedrijven. K_Dekker heeft de prachtige projecten mogen uitvoeren en de auto’s van Martin Schilder Groep worden weer bestuurd door de mensen van K_Dekker. We zijn in gesprek met John van Marm, ook wel de “Bouwpastoor” van Martin Schilder Groep genoemd. “Als we dat zeggen, weten ze meteen wie ermee bedoeld wordt”, aldus John. Gedurende de looptijd van de projecten heeft John opgetreden als directievoerder namens Martin Schilder. John is zo’n 20 jaar geleden bij Martin Schilder binnengetreden als kwaliteitsmanager. Als snel werd hij de ‘bouwpastoor’ en trad hij op als projectleider bij de vele re-branding projecten bij diverse vestigingen.

Martin Schilder Groep bestaat inmiddels uit negen showrooms met garages, twee verhuurbedrijven, verkopen zes verschillende merken en hebben ook een verzekeringstak; een totaalpakket qua automobiliteit dus. De verschillende automerken zijn onderdeel van de franchise organisatie die autofabrikanten zijn en stellen zeer hoge eisen aan de branding van de bedrijven. Hierbij maken ze onderscheid tussen de corporate identity (bouw/afwerking/inrichting van de showroom) en het corporate design (naleving huisstijl). “Om aan al deze strenge eisen en aan de ISO voorwaarden van de fabrikant te blijven voldoen was dit nieuw-/verbouw project onvermijdelijk. Bij Audi wordt bijvoorbeeld voorgeschreven dat het pand een “stand-alone” vestiging moet zijn, dus deze moest letterlijk losgemaakt worden van de Volkswagen showroom”, vertelt John.

Wat direct opvalt is het raakvlak dat beide bedrijven gemeen hebben: Trots. De ogen van John worden steeds getrokken naar de foto van de autogarages aan de muur en hij verteld vol enthousiasme! K_Dekker is met recht trots op de uitvoering van dit project en dat is John ook. “De nieuwe Audi garage is in slechts zeven maanden tijd gesloopt, opnieuw opgebouwd en qua grootte verdubbeld. Een verbouwing als deze in zo’n korte tijd realiseren; dat kan alleen als je een team hebt staan dat buitengewoon goed samenwerkt én er een uitvoerder op de werkvloer loopt die tot in de puntjes kritisch en scherp blijft. En dat moet ik de uitvoerder van K_Dekker (Marcel Schouten) écht meegeven, grote complimenten voor hem. Met zijn kennis en ervaring had hij alle vrijheid binnen bepaalde kaders en dat heeft hij perfect uitgevoerd”, verteld hij enthousiast.

“De goede samenwerking begon al in de aanbestedingsfase. K_Dekker was namelijk niet de goedkoopste. Wel was het K_Dekker die in de voorbereidingsfase (zelfs nog vóór de offertefase) het meest actief bezig was met het bestek. We ontvingen gigantisch veel verduidelijkingsvragen, waardoor het bestek duidelijk, kwalitatief steeds beter werd. Het vertrouwen dat K_Dekker in deze tijd opgebouwd heeft, heeft ons er toe doen besluiten toch voor de beste kwaliteit te gaan, daarom hebben wij voor K_Dekker gekozen” zegt John.

“Doordat de voorbereidingsfase zo goed en kritisch is doorlopen, is de uitvoeringsfase echt nagenoeg vlekkeloos verlopen. Prettige communicatie onderling, maar ook zijn we héél kritisch naar elkaar geweest. Maar dat kón ook, want het was heel duidelijk dat we hetzelfde belang hadden: Een prachtig resultaat waar beide partijen trots op kunnen zijn!” K_Dekker streept weer een prachtig project af en Martin Schilder Groep is klaar voor de toekomst!

PROJECTINFORMATIE

Verbouw Audi, Seat, Skoda en occasioncentrum Martin Schilder

Alkmaar

Dankzij een gefaseerd plan van aanpak en slimme oplossingen om de bedrijfsvoering van Martin Schilder in Alkmaar probleemloos te laten doorgaan, bleek de inschrijving van K_Dekker het best aan te sluiten op de verwachtingen. Hoe in relatief korte tijd het bekende Alkmaarse garagebedrijf een duurzame metamorfose onderging.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.