HOME | nieuws | _BOUW | K_Dekker bouw & infra b.v. bouwt parkeergarage Stadhuisplein Purmerend

K_Dekker bouw & infra b.v. bouwt parkeergarage Stadhuisplein Purmerend

Purmerend

Gepubliceerd op

Ook de bouw van de ondergrondse parkeergarage in Purmerend is nu officieel aan ons gegund. Gisteren tekenden wethouder Eveline Tijmstra en algemeen directeur Ron Oudeman voor de bouw van de parkeergarage Stadhuisplein. Deze ondergrondse 2-laagse parkeergarage komt voor het stadhuis. Eveline Tijmstra: “Met de Stadhuispleingarage voegen we een aanzienlijk aantal parkeerplaatsen op loopafstand van de binnenstad toe. Daarmee houden we de stad bereikbaar én leefbaar. Het bovenliggende plein met veel groen geeft daarnaast een stevige kwaliteitsimpuls aan de stad.”

K_Dekker heeft een ontwerp gemaakt voor een 2-laagse parkeergarage met 305 plekken. Binnen het afgegeven bouwvlak was er ruimte om in plaats van een 3-laagse parkeergarage een 2-laagse garage te ontwerpen en daar heeft Dekker gebruik van gemaakt. De opdracht bestaat uit zowel het ontwerp als de realisatie van de garage. “We staan te popelen om van start te gaan met dit unieke project, waarbij het leveren van kwaliteit met veel aandacht voor de omgeving onze hoofddoelen zijn”.
Bureau voor landschapsarchitectuur Karres en Brands ontwierp het plein dat boven de garage op straatniveau wordt aangelegd, als de garage is afgebouwd. Over het – nu nog – schetsontwerp is meegedacht door een klankbordgroep bestaande uit omwonenden en andere betrokken Purmerenders.

Kwaliteit

Eveline Tijmstra: “Ik ben zeer tevreden met de uitslag van de aanbesteding. We hebben gekozen voor kwaliteit. De nieuwe parkeergarage vormt een belangrijke schakel in het parkeerbeleid dat wij voorstaan. Met de Stadhuispleingarage voegen we een aanzienlijk aantal parkeerplaatsen op loopafstand van de binnenstad toe. Daarmee houden we de stad bereikbaar én leefbaar. Het bovenliggende plein met veel groen geeft daarnaast een stevige kwaliteitsimpuls aan de stad.”

Werkzaamheden

De voorbereidende werkzaamheden starten in het tweede kwartaal van 2021. De oplevering van de garage is gepland eind eerste kwartaal 2023.

BRON: https://www.purmerend.nl/kdekker-bouw-infra-bv-bouwt-parkeergarage-stadhuisplein

artikel in Noordhollands Dagblad d.d. 12 november 2020

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.