HOME | nieuws | _INFRA | Bouwteamovereenkomst Energieleverend Geluidsscherm Alkmaar

Bouwteamovereenkomst Energieleverend Geluidsscherm Alkmaar

Ontwikkeling en bouw Energieleverend Geluidsscherm

Gepubliceerd op

K_Dekker heeft samen met drie andere partijen (Krinkels, Sunconnect en Sunprojects) een bouwteamovereenkomst met de gemeente Alkmaar voor het ontwerp en de realisatie van een innovatief Energieleverend Geluidsscherm. Gisteren was er een (klein) persmoment op locatie om het tekenen van de overeenkomst te “vieren”. Bij dit zeer innovatieve project is K_Dekker vanaf de ontwerpfase betrokken met als doel de bouw in 2021-2022 ook uit te voeren. Nu het contract is ondertekend, gaan we van start met de ontwerp en design van het geluidsscherm.

Innovatief bouwwerk

Voor minder geluidservaring in de achterliggende woonwijken is een scherm van ongeveer tweeënhalve kilometer lang en vijf meter hoog nodig. Het Energieleverend Geluidsscherm bestaat uit een frame met 5.000 zonnepanelen aan de weg kant. Daarmee kunnen ongeveer 412 huishoudens van stroom worden voorzien. De zonnepanelen zijn in de toekomst eenvoudig te vervangen voor exemplaren met een hogere energiewinst of andere technische mogelijkheden die bijdragen aan de duurzaamheid van de stad.

pilotproject

Het scherm dat in Alkmaar komt te staan is een pilotproject. We kijken uit naar dit inspirerende project, waar geluidsvermindering en groene stroom samengaan en voelen ons vereerd om als lokale partijen bij te mogen dragen aan het verhogen van een leefbare en duurzame woonomgeving. Daarbij heeft het Energieleverend Geluidsscherm ook potentie om ingezet te worden langs vele andere wegen.

Dinsdag 10 november verschenen in NH Nieuws: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/275874/toekomstig-geluidsscherm-alkmaarse-ringweg-n245-onthuld-eindelijk 

Website gemeente Alkmaar: https://pers.alkmaar.nl/193086-k_dekker-sunprojects-krinkels-bv-en-sunconnect-winnen-samen-gunning-energieleverend-geluidsscherm

PROJECTINFORMATIE

Ontwikkeling en bouw Energieleverend Geluidsscherm

Alkmaar

Een geluidsscherm dat energie oplevert, doordat hij eigenlijk simpelweg gebouwd wordt met geïntegreerde zonnepanelen. Dat is het innovatieve Energieleverend Geluidsscherm dat K_Dekker heeft opgezet met drie andere partijen. Met de gemeente Alkmaar hebben we een bouwteamovereenkomst getekend om zo’n geluidsscherm te realiseren in Alkmaar. Het scherm dat in Alkmaar komt te staan is een pilotproject. Het prototype is een goed voorbeeld voor de verdere verkoop en ontwikkeling van Energieleverende Geluidschermen.

   

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.