HOME | nieuws | Stage: niet meekijken, maar meedoen!

Stage: niet meekijken, maar meedoen!

Ontwikkeling en bouw woningen Idenslaan Schoorl

Gepubliceerd op

We spreken stagiaire Britt Lichtenberg, 17 jaar en studente op het Horizon College Heerhugowaard. Zij volgt de Mbo-opleiding middenkaderfunctionaris bouw en infra, zit in het tweede jaar en loopt hiervoor drie maanden stage bij K_Dekker bouw & infra b.v.

“Als ik terugkijk op mijn stageperiode die helaas bijna ten einde loopt, kan ik niet anders dan concluderen dat dit een zeer interessante leerperiode voor mij is geweest. Mijn stageperiode heb ik mogen uitvoeren op het project ‘bouw woningen Idenslaan in Schoorl’, waar ik mee heb mogen lopen met uitvoerder Rob Tesselaar ”aldus een enthousiaste Britt.

“Ik heb veel geleerd over het vak van een uitvoerder, over hoe het reilt en zeilt op een bouwplaats en hoe ik moet omgaan met de mensen om mij heen. Het was leuk dat ik veel verantwoordelijkheid kreeg en dat ik veel zelf uit mocht zoeken: zo leerde ik veel, juist door het gewoon te doen.”

Bij project Idenslaan is K_Dekker  bezig met de bouw van 8 moderne villa’s en Rob Tesselaar is uitvoerder op dit project. Rob is op woensdag altijd vrij: een kans voor Britt om te ervaren hoe het écht voelt hoe het is om uitvoerder te zijn. “Op deze dagen kreeg ik de verantwoordelijkheid en ben ik regelmatig in het diepe gegooid. Wat een leerzame dagen waren dit! Want wie beantwoord de vragen van een onderaannemer? Wie zorgt ervoor dat het goed loopt op de bouwplaats? Het was soms best spannend, maar ik ben trots te mogen zeggen dat ik dat was” lacht Britt.

Veel verantwoordelijkheid

Het project was al in uitvoering, de fundering van de woningen was gestort en ook de eerste muren van de begane grond stonden al rechtop. “Het was daarom best lastig om middenin een uitvoeringsperiode te starten, maar door veel vragen te stellen en de goede begeleiding van mijn stagebegeleider werd het al snel duidelijker en daardoor gemakkelijker”. Een goede stagebegeleider maakt een stage vaak tot een succes, ook bij Britt is dit het geval: “Ik heb superveel geleerd van mijn stagebegeleider Rob. Ik was zijn rechterhand en ik heb veel van zijn werk mogen doen. Ik mocht bijvoorbeeld bestellingen doen. Zorgde ervoor dat de metselaar genoeg gevelstenen had om te metselen, maar heb ook vele andere materialen besteld, van een bouwlift tot aan dakpannen. Het ene moment was ik bezig met het begeleiden van het hijswerk voor de breedplaatvloer en op het andere moment zorgde ik ervoor dat de buurman tevreden kon zijn nadat er schade was gereden aan zijn struiken, heel erg leerzaam dus!”

“Ik heb een hele leuke stageperiode gehad en voelde mij zeer welkom bij K_Dekker! Hoe leuk is het dat ik alle daken op de woningen gehesen heb zien worden en dat mijn ontwerp van de bergingen écht in de praktijk is gebracht? De tijd is omgevlogen, maar wie weet tot ooit!” zegt Britt tot slot.

PROJECTINFORMATIE

Ontwikkeling en bouw woningen Idenslaan Schoorl

Schoorl

Acht nieuwe woningen – vijf vrijstaand en drie-onder-één-kap – heeft K_Dekker midden in Schoorl ontwikkeld en gerealiseerd, vlak achter het duin- en bosgebied en tussen bestaande bebouwing. Sloop van de bestaande bebouwing, infra én bouw op een postzegel in een groene omgeving. Dat vereiste aandacht.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.