HOME | NIEUWS | LIFTEN STATION HAARLEM SPAARNWOUDE IN GEBRUIK GENOMEN

LIFTEN STATION HAARLEM SPAARNWOUDE IN GEBRUIK GENOMEN

Verbeteren toegankelijkheid negen stations

Gepubliceerd op

Na wederom een mooie periode van ontwerpen, voorbereiden en uitvoeren is gisteren station Haarlem-Spaarnwoude – de zogeheten ‘Ikea-halte’- opgeleverd en kunnen de perrons middels drie nieuwe liften en hellingbanen bereikt worden. Daarnaast hebben we ook het leuningwerk, verlichting en de wayfinding verbeterd. De liften zorgen ervoor dat het station voor iedereen beter toegankelijk is. Maar vooral mensen met een beperking hebben er profijt van, want via de liften komen zij nu makkelijker bij de perrons en bij het busstation dat naast de snelweg ligt. K_Dekker heeft dit project uitgevoerd in het kader van het project “verbeteren toegankelijkheid stations”.  Goede bereikbaarheid van de stations voor alle reizigers is voor ProRail heel belangrijk. Toch zijn er in Nederland nog stations die matig toegankelijk zijn voor mindervaliden.

K_Dekker is in januari 2018 gestart met het verbeteren van die toegankelijkheid op stations in Nederland en dit is inmiddels het vierde station dat klaar is voor de toekomst! Het volgende station waar K_Dekker na de zomer mee van start gaat, is station Alkmaar Noord.

Officiële opening

Een officiële opening van de metamorfose van het station zit er natuurlijk niet in vanwege de coronamaatregelen. Er is besloten deze uit te stellen tot het najaar. Uiteraard is dit alleen mogelijk als tegen die tijd openbare evenementen weer georganiseerd kunnen worden.

 

PROJECTINFORMATIE

Verbeteren toegankelijkheid negen stations

Bloemendaal, Alkmaar, Heeze, Den Helder, Wolfheze, Arnhem, Tilburg, Haarlem en Driehuis.

Goede bereikbaarheid van de stations voor alle reizigers is voor ProRail heel belangrijk. Toch zijn er in Nederland nog stations die matig toegankelijk zijn voor mindervaliden. Sinds 2018 verbeteren we de toegankelijkheid van negen stations in Nederland. Die projecten zijn stuk voor stuk uniek – we bekijken elk station letterlijk van alle kanten. Tunnel, lift, viaduct, rolstoelhelling of roltrap: welke oplossing geeft het beste resultaat? We maken gebruik van onze ervaringen in bouw en infra en van onze knowhow van duurzaamheid en hergebruik van materiaal. Zo profiteren reizigers én opdrachtgevers van onze brede blik op bouwen.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.