HOME | nieuws | Nieuw onderdak voor Flight Simulator en kantoren op maritiem vliegveld De Kooy

Nieuw onderdak voor Flight Simulator en kantoren op maritiem vliegveld De Kooy

Den Helder

Gepubliceerd op

De nieuwe Full Mission Flight Trainer (FMFT) voor de maritieme NH90 helikopter komt ruimte tekort in de bestaande simulatorhal. Gebouw 049 op maritiem vliegveld de Kooy te Den Helder wordt hiervoor door K_Dekker aangepast. Het bestaande gebouw wordt volledig gerenoveerd en er wordt een nieuwe simulatorhal gerealiseerd.
Gebouw 049 is een 2-laags kantoorgebouw met daaraan gekoppeld een simulatorhal van ca. 15m1 hoog. Het bestaande kantoorgebouw wordt volledig gerenoveerd en de oude simulatorhal en technische ruimten worden gesloopt. Na de sloop wordt een nieuwe grotere simulatorhal gerealiseerd inclusief een separate fundering voor de simulator. De nieuwe hal zal met een ovaalvormig dak gedeeltelijk over het bestaande kantoorgebouw heen lopen. De bestaande voorgevel wordt voorzien van een strekmetalen voorzetgevel van cortenstaal.
In het bestaande kantoorgebouw komen kantoren, een dataruimte, werkplaats, kantine, technische ruimten en opslagruimten. Er komt een compleet nieuwe werktuigbouwkundige installatie, bestaande uit: verwarmingsinstallatie, koelinstallatie, drinkwaterinstallatie, riolering, brandblussing en aardgasinstallatie. Ook de elektrotechnische installaties als de verdeelinrichtingen, UPS, elektrische voedingen, verlichtingsinstallaties, data installatie en brandmeldinstallatie worden volledig vernieuwd. Medio oktober 2018 kunnen de nieuwe simulatorhal en kantoorgebouwen in gebruik worden genomen.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.