HOME | nieuws | _KLEINBOUW | Nieuwbouw Smart Grid Laboratorium

Nieuwbouw Smart Grid Laboratorium

Gepubliceerd op

K_Dekker Kleinbouw gaat in opdracht van het Instituut voor Energie en Transport van de Europese Commissie’s Joint Research Centre (JRC-IET) te Petten de nieuwbouw uitvoeren van een Smart Grid Laboratorium.
Het JRC-IET geeft wetenschappelijke en technische ondersteuning aan de makers van energiebeleid van de Europese Unie (EU). Een belangrijk onderdeel van de strategie van het EU-energiebeleid zijn Smart Grids. Een Smart Grid is een intelligent energienet waaraan een meet – en regelsysteem is toegevoegd. Hiermee kan vraag en aanbod van diverse energiebronnen op elkaar worden afgestemd.

De bestaande onderzoeksactiviteiten naar Smart Grid worden reeds op het JRC terrein uitgevoerd, maar door ruimte gebruik en de wens voor een show locatie is gekozen om een nieuw lab te bouwen. De bestaande activiteiten worden overgezet en aangevuld met een showlab, waarin de onderzoeken op kleinschalige basis voor een kleine groep genodigden kan uitgelegd worden door middel van een nagemaakte thuissituatie.
Het pand heeft een afmeting van 14,9 x 13,1 m (a 195m2) en een hoogte van 7,56m.
Tevens beschikt het pand over een verdieping (a 57m2) welke bereikbaar is met een lift en uitzicht heeft op het showlab welke gevestigd is op de begane grondvloer

De opdracht is inclusief afbouw, elektrische- en werktuigbouwkundige installaties.
Naar verwachting zal K_Dekker Kleinbouw eind dit jaar gaan starten met de bouw.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.