HOME | NIEUWS | VAKMANSCHAP AAN DE OUDEGRACHT TE UTRECHT

VAKMANSCHAP AAN DE OUDEGRACHT TE UTRECHT

Verbouw/renovatie Oudegracht 152-154-156

Gepubliceerd op

Aan de Oudegracht in Utrecht staan op dit moment drie statige grachtenpanden volop in de steigers. Achter het witte gaas van de steiger wordt hard gewerkt aan de gevels. De panden aan de Oudegracht waren de afgelopen 100 jaar onder andere bekend als de Wolff bioscoop.
De kozijnen zijn waar nodig bewaard gebleven en deels hersteld. Daarna zijn ze voorzien van nieuwe ramen. Het stucwerk is in zijn geheel hersteld wat er voor zorgt dat de strakke uitstraling van voorheen weer terug komt.
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de kroonlijsten van de goot. De geprofileerde lijsten zijn allemaal in de timmerfabriek van K. Dekker gemaakt. Het geprofileerde hout wordt in het werk vakkundig verwerkt tot een sierlijke goot, dit is met recht een “kroon” op het werk van deze panden.

PROJECTINFORMATIE

Verbouw/renovatie Oudegracht 152-154-156

Utrecht

De renovatie van drie grachtenpanden aan de Oudegracht in de binnenstad van Utrecht was vooral een logistieke uitdaging. Door de locatie en doordat de panden tijdens het werk deels in gebruik bleven. K_Dekker heeft de gevel gerenoveerd in de oude stijl uit 1900 en de panden verder helemaal gemoderniseerd.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.