HOME | nieuws | Nieuwe overkapping over spoor 12 op Alkmaar Centraal Station

Nieuwe overkapping over spoor 12 op Alkmaar Centraal Station

Overkapping spoor 12 station Alkmaar CS

Gepubliceerd op

Op Alkmaar Centraal Station kunnen de onderhoudswerkzaamheden aan treinen sinds kort droog gebeuren. K_Dekker bouw & infra b.v. leverde op 4 september jl. de gerenoveerde werkput op aan NedTrain BV. Binnen twee buitendienststellingen is er een compleet nieuwe overkapping gerealiseerd. In de nieuwe werkput het mogelijk om zowel de oude als de nieuwe treinen een onderhoudsbeurt te geven. In tegenstelling tot de oudere treinen hebben de nieuwe treinen hun installatie aan de bovenzijde, i.p.v. aan de onderzijde, zitten.

Tijdens de eerste buitendienststelling werden buispalen aangebracht. Doordat dit dicht bij de bovenleiding moest gebeuren, werden de buispalen horizontaal naar hun plek gereden, zodat de palen de leidingen niet zouden raken. Tijdens de 2e buitendienststelling is de staalconstructie aangebracht, inclusief de gevelbekleding en dakplaten. Door een goede voorbereiding en samenwerking zijn de TVP’s voorspoedig verlopen.

In de periode na de Trein Vrije Periodes (TVP’s) zijn de installaties aan de binnenzijde van de werkput gerealiseerd. Onderdelen hiervan waren:  aansluiten van kabels en leidingen in een technische ruimte, aansluiten van verlichting, aansluitpunten voor de heftruck en een compressor. Alkmaar Centraal Station is hiermee weer klaar voor de toekomstige onderhoudswerkzaamheden aan treinen.

PROJECTINFORMATIE

Overkapping spoor 12 station Alkmaar CS

Alkmaar

NS investeert in nieuwe treinen en het nieuwe materieel vraagt aanpassing van de bestaande werkput. De nieuwe generatie treinen hebben lage vloeren en bijna alle technische installaties zitten op het dak van de treinstellen in plaats van eronder, zoals voorheen het geval was. Dit maakt het noodzakelijk om op hoogte te kunnen werken en vraagt om voorzieningen die het mogelijk maken om vrij van directe weersinvloeden aan de installaties op het dak te kunnen werken. K_Dekker vervangt de bestaande werkput met windschermen met een nieuwe overkapping. In de planning is rekening gehouden met het in gebruik blijven van de spoorovergangen.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.