HOME | nieuws | _INFRA | Noordwest start met nieuwbouw fase 1 op locatie Alkmaar

Noordwest start met nieuwbouw fase 1 op locatie Alkmaar

Alkmaar

Gepubliceerd op

Noordwest Ziekenhuisgroep gaat van start met de aanleg van nieuwbouw fase 1 op het terrein van hoofdlocatie Alkmaar. De eerste werkzaamheden bestaan uit de realisatie van de bouwkuip, met daarin de fundering voor het ziekenhuisgebouw en de 1-laagse ondergrondse parkeergarage. Op 15 oktober 2021 contracteerde Noordwest hiervoor aannemingsbedrijf K_Dekker bouw & infra b.v. uit Warmenhuizen. Daarmee wordt de samenwerking van afgelopen tijd vervolgd: K_Dekker heeft het bouwterrein ook gereed gemaakt voor de bouwwerkzaamheden. De werkzaamheden starten per direct.

Foto: start nieuwbouw fase 1 op bouwterrein Noordwest locatie Alkmaar. Vlnr: Jurgen Sernee (raad van bestuur Noordwest), Peter Geerlings (projectdirecteur nieuwbouw Noordwest), Krijn Haasnoot (kinderarts en secretaris stafbestuur Noordwest), Ron Oudeman (algemeen directeur K_Dekker), Arjen Bos (dir. K_Dekker)

Aanbesteding
Afgelopen periode vond de aanbesteding van de bouwkuip plaats. Uit de inschrijvingen van diverse bouwbedrijven selecteerde Noordwest het in Warmenhuizen gevestigde aannemingsbedrijf K_Dekker bouw & infra b.v. Jurgen Sernee, lid van de raad van bestuur van Noordwest: “De inschrijving van K_Dekker onderscheidt zich door de goede prijs-kwaliteitverhouding en de aandacht die uitgaat naar de omgeving. De binding die deze aannemer heeft met onze regio geeft deze start van de nieuwbouw extra glans.” De aanbesteding van het ziekenhuisgebouw (bovenop de bouwkuip) loopt inmiddels ook.

Start werkzaamheden
De werkzaamheden voor de bouwkuip worden per direct opgestart. De hiervoor benodigde vergunningen en ontheffing zijn inmiddels verleend. Zodra de planning van de werkzaamheden is vastgesteld, informeert Noordwest alle belanghebbenden. Geïnteresseerden kunnen de bouw volgen via de Noordwest Bouwt App. Deze app van Noordwest is gratis te downloaden op smartphones via deze QR-code:

Meer informatie
Noordwest gaat haar hoofdlocatie in Alkmaar in 3 fasen volledig vernieuwbouwen. In de nieuwbouw fase 1 bevindt zich de ‘acute as’ met de operatiekamers en verpleegafdelingen voor complexe zorg, het spoedplein met o.a. spoedeisende hulp en de intensive care. Onder het gebouw komt een ondergrondse parkeergarage. Zie voor meer informatie: www.noordwestbouwt.nl

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.