HOME | nieuws | _INFRA | Onderbouw emplacement Westhaven is gereed!

Onderbouw emplacement Westhaven is gereed!

Realisatie onderbouw emplacement Westhaven

Gepubliceerd op

Lekker het weekend in! De onderbouw voor het emplacement in de Westhaven Amsterdam die wij in opdracht van ProRail realiseren is gereed. Onze projectmanager Tim heeft samen met bouwmanager Leen van ProRail, een ProRail naambordje als slotakkoord op de brug over het Koelwaterkanaal geplaatst.

Bij dit project draaide het om grote getallen: het werkgebied heeft om te beginnen een oppervlakte van maar liefst 126.500 m2 (bijna 20 voetbalvelden!). De hoeveelheid grondwerk was dan ook serieus: er is zo’n 122.000 m3 ontgraven, ruim 106.000 m3 aangevuld. Belangrijk onderdeel van het werk was de voorbelasting van de spoorvakken, de aanleg van drainage en het realiseren van de cunetten voor de sporen. Naast de brug over het koelwaterkanaal met een breedte van circa 35 meter zijn er ook nog twee andere kunstwerken ontworpen en gerealiseerd. Dit zijn twee grote zogeheten overkluizingen: bruggen die ter bescherming over grote kabel- en leidingtracés liggen.

PROJECTINFORMATIE

Realisatie onderbouw emplacement Westhaven

Amsterdam

Met de gunning van de realisatie van de onderbouw voor het nieuwe emplacement Westhaven in Amsterdam voor ProRail heeft K_Dekker optimaal gebruik kunnen maken van zo’n beetje alle eigen disciplines in de Grond-, Weg- en Waterbouw. Veelzijdige bouwers – dat ging hier dus echt op.

 

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.