HOME | nieuws | Opknapbeurt voor hét icoon van Amsterdam

Opknapbeurt voor hét icoon van Amsterdam

Onderhoud civiele kunstwerken & beweegbare objecten (OMOP)

Gepubliceerd op

De Magere brug in Amsterdam ondergaat een opknapbeurt. K_Dekker heeft de afdekplanken van de ballastkist vervangen. De fraaie houten ophaalbrug is één van de beroemdste symbolen van Amsterdam. De planken zijn voorgefabriceerd in onze eigen timmerfabriek in Krabbendam, zodat de klus in één dag ter plekke gerealiseerd kon worden. Door deze werkwijze is de brug slechtst één dag afgesloten geweest voor verkeer.

Sinds 2017 werkt K_Dekker in de Amsterdamse stadsdelen Centrum, Oost en West op basis van een OMOP of raamovereenkomst. De aard van het werk is zeer gevarieerd en de omvang van de afzonderlijke klussen wisselt ook nogal. Rode draad is dat het in alle gevallen om civieltechnisch onderhoud gaat.

Grote variatie

De medewerkers van K_Dekker zijn dagelijks door de hele stad aan het werk. Dan weer bij een bruggetje tussen hoge flatgebouwen, dan weer midden op het Waterlooplein. Er wordt gemetseld, gevoegd, getimmerd en bestraat. Beton wordt gerepareerd of vervangen. Houten en stalen brugdelen, leuningen en beschoeiingen worden hersteld of er worden nieuwe onderdelen geplaatst. Geen dag is hetzelfde.

 

PROJECTINFORMATIE

Onderhoud civiele kunstwerken & beweegbare objecten (OMOP)

Amsterdam

In Amsterdam heeft K_Dekker een onderhoudscontract met 4 percelen (3 percelen -Centrum, Oost en West- en 1 perceel beweegbare objecten)  voor het onderhoud van civiele kunstwerken en beweegbare objecten. Dat gebeurt volgens een OMOP: Overeenkomst Met Open Posten. Het werk bestaat uit wel honderd klussen, die in aard en omvang enorm variëren. Van het reinigen van bruggen tot het herstellen van verzakte basaltglooiingen.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.