HOME | nieuws | Prachtige duinvilla in Aerdenhout

Prachtige duinvilla in Aerdenhout

Gepubliceerd op

Een stuk duin is de basis voor de bouw van een prachtige moderne villa in Aerdenhout. Voor K_Dekker kleinbouw is dit een mooie, specialistische uitdaging! Doordat het duin in zijn originele staat behouden blijft, ligt het maaiveld aan de achterzijde hoger dan aan de zijde van de weg. De woning is zo ontworpen dat deze mee oploopt met het maaiveld/duin. Hierdoor krijg je hoogteverschillen in de begane grondvloer en in de dak niveaus.

De constructie van de woning is grotendeels van beton. Doordat er grote, glazen schuifpuien in de woonkamer en keuken komen, waar het glas over verschillende hoeken doorloopt, zijn “zwevende” betonwanden boven de schuifpuien gemaakt. De betonwanden zijn aan de bovengelegen vloeren vast gestort, waaronder de kozijnen worden gemaakt. De kozijnen worden weggewerkt in het plafond en de vloer, waardoor er weinig speling is in de maatvoering. Een stukje extra uitdaging!

De uitvoering van de betonconstructie is uitgedacht en gemaakt samen met de afdeling betonbouw van K_Dekker, een mooi staaltje integrale samenwerking. De villa wordt bijna in zijn geheel afgewerkt met stucwerk, een klein gedeelte met frake hout en de kozijnen zijn van aluminium. Begin november is het hoogste punt bereikt en aan het einde van deze maand moet de villa wind- en waterdicht zijn.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.