HOME | nieuws | _INFRA | SAMEN AAN HET ROER

SAMEN AAN HET ROER

Nieuwbouw 103 woningen en infra werkzaamheden Oostweide

Gepubliceerd op

Twee kapiteins op één schip: dat geeft trammelant. Bouwbedrijven K_Dekker en Henselmans sloegen de handen ineen bij de realisatie van 103 woningen in Heiloo: project Oostweide. “Vooraf zagen we zeker beren op de weg. Maar omdat we allemaal ‘best for project’ werkten, liep het eerlijk gezegd gewoon gesmeerd.”

Speciaal voor het project Oostweide richtten K_Dekker bouw & infra en Henselmans Bouw & Ontwikkeling een bouwcombinatie op: Oostweide vof. “Groot voordeel daarvan was dat de gezichten op de bouwlocatie automatisch dezelfde kant op stonden. In de basis is de mentaliteit bij beide bedrijven hetzelfde. Onze aanpak is er een van doen, van West-Friese nuchterheid. Dat werkt gewoon goed.”, zegt Jeroen van Velzen, bij Oostweide projectleider infra van K_Dekker. Dat beaamt Frank Beemsterboer, projectleider bouw namens Henselmans. “Administratief had dit project misschien wel meer voeten in aarde dan het bouwen zelf.”

 

INFRA & BOUW

K_Dekker en Henselmans hadden de taken mooi verdeeld. K_Dekker deed de complete infra en samen met Henselmans werden de bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd. “Infra begon met het slopen van alle oude bedrijfspanden op het terrein. Nadat we de grond hadden gesaneerd, omdat er asbest was aangetroffen, hebben we het hoofdriool aangelegd en de fundering van de nieuwe wegen”, vertelt Van Velzen. Toen de locatie bouwrijp was, kwamen naast de mensen van K_Dekker, ook de mensen van Henselmans in actie. In de laatste fase van het project realiseerde het infrateam van K_Dekker al het straatwerk, de kolken en de hemelwaterafvoer.

MOOI WONEN

Oostweide bestaat uit 48 tweekamerappartementen, 30 driekamerappartementen, 8 twee-onder-éénkapwoningen, 1 villa, 8 semibungalows met een mogelijkheid tot nul-tredenwoning en 8 rijtjeswoningen. Een behoorlijk gevarieerde woonwijk dus, omringd door al bestaande woonwijken, op vijf minuten van het centrum van Heiloo. “Duurzaamheid speelde mee bij het ontwerp. De huurwoningen hebben energielabel A++. Onder meer omdat er zonnepanelen zijn aangebracht: voor elk tweekamerappartement drie stuks, voor elk driekamerappartement vier. De opbrengst van die panelen komt direct ten goede aan de huurders”, legt Van Velzen uit.  Door de variatie aan woningtypes trekt Oostweide niet één specifieke groep bewoners aan. Jong of oud, alleen of een compleet gezin: alles kan. Ook het concept van de nul-tredenwoning past daar perfect bij. “De semi-bungalows kun je herinrichten tot een woning met alles gelijkvloers – een levensbestendig ontwerp dus.”

PROJECTINFORMATIE

Nieuwbouw 103 woningen en infra werkzaamheden Oostweide

Heiloo

Dichtbij het centrum van Heiloo, op voormalig industrieterrein Oosterzij dat al grotendeels omringd werd door woonwijken, heeft K_Dekker bouw & infra in een bouwteam met Henselmans bouwbedrijf dit complete nieuwbouwproject gerealiseerd. Duidelijke communicatie met de nieuwe bewoners was een van de speerpunten van het bouwteam.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.