HOME | nieuws | _INFRA | Soepele doorstroming op treinstation Schiphol

Soepele doorstroming op treinstation Schiphol

Amsterdam

Gepubliceerd op

Treinstation Schiphol heeft afgelopen weekend op spoor 1 en 2 een buitendienststelling van 52 uur gehad. K_Dekker bouw & infra heeft in deze 52 uur hard gewerkt aan de montage van de resterende 144 IPB-displays, een zogenaamde Intelligent Platform Bar.

Dit was het tweede weekend waarin er non-stop is doorgewerkt. Spoor 1 en 2 zijn voorzien van 576 led-schermen (2x 330m1), waarop de passagiers actuele informatie ontvangen over de naderende trein, zodat de doorstroming soepeler kan verlopen. De samenwerking tussen K_Dekker met onderaannemers Dikkerboom betonboringen, Mavitec Construction en Engie en de leverancier van de IPB displays Conclusion is succesvol verlopen.

In de periode vanaf gunning in maart tot aan de uitvoering is in samenwerking met onze partners het uitvoeringsontwerp door K_Dekker uitgewerkt. Het betreft een ophangconstructie van ca. 330m1 per spoor die aan het tunneldek moest worden bevestigd en afgewerkt. Om het systeem van de benodigde voeding en data te voorzien is de bestaande elektra- en telecominstallatie aangepast.

Intelligent Platform Bar
Het in- en uitstappen verloopt niet altijd snel genoeg en reizigers verdelen zich niet goed over de perrons. Soms ontstaan er zelfs onveilige situaties. Hierdoor ontstaan vertragingen en kan de dienstregeling niet zo verlopen als gepland. Door middel van onder andere visuele aanwijzingen moet de Intelligent Platform Bar het in- en uitstappen van reizigers bespoedigen.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.