HOME | nieuws | Staalfabriek K_Dekker certificeert zich voor de EN-1090 normering (CE-markering)

Staalfabriek K_Dekker certificeert zich voor de EN-1090 normering (CE-markering)

Krabbendam

Gepubliceerd op

De vroege schaft op de werf in Krabbendam werd vandaag gevierd met taart, want successen mogen (uiteraard volgens de juiste richtlijnen van RIVM) gevierd worden! De staalfabriek heeft zich gecertificeerd voor de EN-1090 Normering, waarmee K_Dekker vanaf heden een CE-markering mag afgeven op al het zelf geproduceerde staalwerk in de executieklasse 1 & 2.

NEN-EN 1090-1: CE- markering van staalconstructies

Vanaf 1 juli 2014 moeten alle onderdelen van een dragende staalconstructie zijn voorzien van een zogenaamde CE-markering. Met een CE-markering verklaart K_Dekker dat aan alle constructieve eisen is voldaan.

Fabrication Production Control (FPC)

Om een CE- markering te mogen aanbrengen moeten fabrikanten die in een fabriek op het basismateriaal een bewerking uitvoeren om hier constructieve onderdelen van te maken beschikken over een FPC certificaat op basis van EN 1090-1. Met een dergelijk certificaat kan een fabrikant aantonen aan de eisen te voldoen en mag hij een zogenaamde CE-markering op zijn product aanbrengen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen vanuit onze werf in Krabbendam? Neem gerust contact met ons op. Meer info: http://kdbv.nl/werkplaats/

Op de foto’s (v.l.n.r.): Werfco├Ârdinator Ron Nolten en lasser Frans Schilder. Lasser Joep Entes voor zijn werkbus.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.