HOME | nieuws | Topprestatie tijdens weekend werkzaamheden station Castricum

Topprestatie tijdens weekend werkzaamheden station Castricum

Verbeteren toegankelijkheid op drie stations (CASABAM)

Gepubliceerd op

Station Castricum wordt als onderdeel van project “CASABAM” flink aangepakt en ondergaat een totale metamorfose. Afgelopen weekend zijn tijdens een trein vrije periode (TVP) van maar liefst 76 uur weer veel stappen gezet!

Tijdens deze TVP – die liep van vrijdagnacht 01:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur – is eerst een bovenleiding portaal verplaatst om het aanbrengen van de damwanden mogelijk te maken. Aan de dorpszijde is een bouwkuip voor de lift en trap aangebracht. Het aanbrengen van de damwanden is zeer voorspoedig en zonder problemen verlopen. Vervolgens is zaterdag het eerste deel van het sloopwerk van de trapopgang uitgevoerd en zijn aansluitend diversen grondinjectie werkzaamheden uitgevoerd.

Op de perrons is al het meubilair verwijderd en hierbij direct het straatwerk hersteld. Ook zijn op het perron twee betonnen zitelementen gerealiseerd. Door onze kabelaannemer VSKR zijn diversen kabels en leidingen in het perron aangelegd en hebben zij de bestaande spoorkruising aangepast.

CASABAM – Castricum

Op station Castricum realiseert K_Dekker drie liften. Ook krijgt het complete station een upgrade met compleet vernieuwde entreegebouwen. Een luifelconstructie die bestaat uit een speciaal PVC doek met mediterraan uiterlijk geeft het station straks een artistieke uitstraling.

Op alle stations worden de meest omvangrijke werkzaamheden tijdens buitendienststellingen (treinvrije periode: TVP) in vooraf aangewezen weekends uitgevoerd. Zo blijft de hinder voor het treinverkeer en dus voor de reizigers beperkt. Naar verwachting worden de werkzaamheden in de tweede helft van 2020 afgerond.

 

PROJECTINFORMATIE

Verbeteren toegankelijkheid op drie stations (CASABAM)

Castricum en Almere

Op de stations Castricum, Almere Buiten en Almere Muziekwijk heeft K_Dekker voorzieningen om de toegankelijkheid van station en perrons voor mindervaliden te verbeteren. Ook tijdens het werk moest de overlast voor reizigers tot een minimum beperkt blijven. Het project behoort tot het programma “Verbeteren Toegankelijkheid stations’ van ProRail en deze werd CASABAM genoemd. De nieuwe stations zijn toegankelijker, ruimer, lichter en comfortabeler.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.