HOME | nieuws | _INFRA | Station Den Helder Zuid in de lift

Station Den Helder Zuid in de lift

Den Helder Zuid

Gepubliceerd op

Op negen stations, verdeeld in heel Nederland werkt K_Dekker aan het verbeteren van de toegankelijkheid van deze stations. Dit doormiddel van de realisatie van traverses over het spoor, trapopgangen en/of liften. Op Station Den Helder Zuid wordt gewerkt aan de realisatie van twee liften. Hiervoor is afgelopen weekend een treinvrije periode (TVP) geweest.

Tijdens een TVP draait √°lles om tijd en planning, een wedstrijd op zich. Samenwerking is daardoor van groot belang. Samen met onze partners Spoortotaal, Kandt b.v., Klaver Technisch Bedrijf, Volker Stevin Kabelwerken Railinfra (VSKR), Prisma Meten en HVE Verkeer is dit succesvol verlopen en daar kunnen we weer trots op zijn!

Wat hebben we gedaan dit weekend?
Het doel van deze TVP was het aanbrengen van twee bouwkuipen, waarin de twee liften uiteindelijk in een veilige omgeving gerealiseerd kunnen worden. Hiervoor was het nodig om bij aanvang van de TVP een aantal kabels en leidingen om te leggen naar de nieuwe situatie. Voorafgaand aan de TVP zijn er twee boogzinkers aangebracht, welke de functie over moeten nemen van de zinkers die ter hoogte van de oostelijke bouwkuip lagen. Met de westelijke kuip kon direct bij aanvang van de TVP gestart worden en nadat de kabels en leidingen waren omgelegd en het tracé was vrijgegeven konden zaterdagmorgen ook aan de oostzijde de damwandwerkzaamheden beginnen. Beide kuipen zijn vervolgens binnen de gestelde tijd afgerond!

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.