HOME | nieuws | _INFRA | Meters maken bij afronding 150 kV Schakelstation Middenmeer

Meters maken bij afronding 150 kV Schakelstation Middenmeer

Nieuwbouw OS Middenmeer nieuw 150/20kV station

Gepubliceerd op

Een projectterrein van 8,5 hectare dat afgewerkt moet worden. Je kunt je voorstellen dat daar nogal wat materiaal voor nodig is. Bijna 1,5 kilometer hekwerk, 14.000 ton aan grind en zo’n 17.000 eenheden aan stenen! Wát een mega project draaien we toch in Middenmeer. K_Dekker werkt hier aan de afronding van het 150 kV Schakelstation. Dit station van de netwerkbeheerders Tennet en Liander aan de Tussenweg in Middenmeer wordt straks de verbinding tussen het Windpark Wieringermeer en het landelijke hoogspanningsnet.
En het einde is in zicht. Deze dagen wordt er volgens een strakke planning gewerkt aan de puntjes op de i. Het terrein wordt voorzien van grind (dit voorkomt stroomgeleiding), het straatwerk wordt aangebracht en het hekwerk en de verlichting aangebracht rondom de aanwezige gebouwen en de schakeltuin.
In opdracht van Joulz B.V. werkt K_Dekker sinds april 2017 aan dit grootschalige project in Middenmeer. K_Dekker heeft naast de uitvoering ook het ontwerp en de engineering van dit project gedaan. Vanaf april zijn het schakelgebouw en de trafocellen in gebruik genomen door de opdrachtgevers.

PROJECTINFORMATIE

Nieuwbouw OS Middenmeer nieuw 150/20kV station

Middenmeer

Voor elektriciteitsbedrijf Joulz realiseerde K_Dekker in Middenmeer de nieuwbouw van het onderstation van het nieuwe 150/20kV station. Het onderstation bestaat uit een schakeltuin, een CDG-gebouw, zes trafocellen plus schakelhallen en de civiele afwerking van het terrein.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.