HOME | nieuws | _INFRA | Trekbandbrug Rembrandtpark Amsterdam genomineerd voor Nationale Staalprijs

Trekbandbrug Rembrandtpark Amsterdam genomineerd voor Nationale Staalprijs

Aanleg spanbandbrug en duiker Rembrandtpark

Gepubliceerd op

Trots en vereerd zijn wij te mogen melden dat Project Trekbandbrug Rembrandtpark is genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2018 in de categorie Infrastructuur. Woensdag 3 oktober, wordt op de Nationale Staalbouwdag de winnaar bekend gemaakt.
De realisatie van dit project is tot stand gekomen in samenwerking met onder andere Stadsdeel Amsterdam Nieuw-West, schiemann weyers architects, Strackee en Sophia Engineering.
Trekbandbrug
Een betonnen spanbandbrug. Uniek in zijn soort -het is de eerste in Nederland- en is aangelegd in het Rembrandtpark in Amsterdam. Dit stadspark ligt in het westen van Amsterdam en dateert uit 1973. K_Dekker heeft in het zuidelijk deel van het Rembrandtpark een betonnen trekbandbrug gerealiseerd. De brug is in totaal 29 meter lang en spant 19 meter over water. De brug is voorzien van een stalen leuningsysteem. Deze spanbandbrug vormt een nieuwe verbinding tussen twee wandelpaden vlakbij de ingang vanaf de Lelylaan.
Nationale Staalprijs 2018
De Nationale Staalprijs bestaat sinds 1971. Deze bouwprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan projecten, geheel of gedeeltelijk uitgevoerd in staal. Voor meer informatie over dit project en de Staalprijs, klik hier.

PROJECTINFORMATIE

Aanleg spanbandbrug en duiker Rembrandtpark

Amsterdam

De allereerste betonnen spanbandbrug van Nederland ligt in het Rembrandtpark in Amsterdam en is aangelegd door K_Dekker. Een interessante opdracht vanwege de technische en logistieke uitdagingen én de nominatie voor de Nationale Staalprijs 2018. Met een beetje fantasie waant de argeloze wandelaar zich op deze brug middenin de jungle.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.