HOME | nieuws | Vakkundige renovatie in het centrum van Utrecht

Vakkundige renovatie in het centrum van Utrecht

Utrecht

Gepubliceerd op

K_Dekker bouw & infra heeft in opdracht van IVY Group een renovatie in de binnenstad van Utrecht aan de Oudegracht 152-156 uitgevoerd.
Door de locatie in de binnenstad met aslast- en lengtebeperkingen en milieu- en voetgangerszone had K_Dekker een logistieke uitdaging.

In eerste instantie is het asbest uit het pand verwijderd waarna de stripsloop van de binnenzijde uitgevoerd kon worden. Er zijn nieuwe begane grond en verdiepingsvloeren aangebracht op deels nieuwe paalfundaties. De aanwezige vloeren welke niet verwijderd dienden te worden zijn constructief opgewaardeerd. De schuine daken zijn na geïsoleerd en voorzien van dakramen en dakkapellen. De bestaande gevelkozijnen zijn deels vervangen en deels gerenoveerd rekening houdend met de monumentenstatus van de panden. Voor de nieuwe functies zijn brandwerende voorzieningen aangebracht en is er een nieuwe lift en liftschacht geplaatst binnen het pand. Tot slot zijn de gevels gerenoveerd waarbij de voorgevel teruggebracht is in de stijl van hoe deze rond 1900 aanwezig was met nieuwe (gietijzeren)puien, kroonlijsten en een topgevel. De panden bleven bij de werkzaamheden deels in gebruik.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.