HOME | nieuws | Veiligheidsladder ook voor onze relaties van groot belang

Veiligheidsladder ook voor onze relaties van groot belang

Gepubliceerd op

Veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) zijn belangrijke pijlers in het kader van ons MVO beleid. Daarom is gekozen om eind 2016 het veiligheids- en welzijnsniveau te verhogen door middel van duidelijke VGM-regels. Tijdens een gezamenlijke aftrap zijn deze regels kenbaar gemaakt binnen de organisatie en zijn de medewerkers gestimuleerd om elkaar te motiveren, stimuleren en waar nodig aan te spreken op onveilig gedrag. Na implementatie van de VGM-regels is dit binnen de organisatie dusdanig goed opgepakt, waardoor wij niveau 2 op de veiligheidsladder hebben behaald!

Voor 2017 streven wij naar het behalen van veiligheidsladder niveau 3, waarbij wij het veiligheidsbewustzijn op de werkvloer samen met onze onderaannemers en leveranciers naar een hoger niveau willen brengen.

In de gehele bouwsector is een tekort aan vakmensen. Door de vergrijzing zal dit verder toenemen. Er zijn verschillende manieren om dit tekort het hoofd te bieden, denk aan buitenlandse medewerkers of het aantrekkelijker maken van de bouwsector voor de jonge generatie. Maar daar waar K_Dekker vooruitstrevend is en zich proactief voor inzet, zijn de vakmensen die al werkzaam zijn in de branche. Het is van groot belang om juist deze mensen zolang mogelijk fit en gezond te kunnen inzetten.

Daarom is gekozen om het veiligheids- en welzijnsniveau te verhogen. Om dit meetbaar te maken gebruiken wij de “Veiligheidsladder” als kapstok. De basis hiervan zijn duidelijke VGM-regels en het doel is om elkaar te stimuleren, motiveren en waar nodig aan te spreken op onveilig gedrag. Hierdoor hebben we eind 2016 niveau 2 van de “Veiligheidsladder” bereikt. De volgende stap is niveau 3, een mooi doel om samen met onze medewerkers & onderaannemers na te streven.

Daarvoor moet naast kwaliteit, geld en tijd ook veiligheidsbewustzijn worden meegenomen in de keuze van onze onderaannemers. Dit begint bij het melden (door een ieder) van incidenten. Incidenten zijn ongewenste gebeurtenissen waarbij geen gewonden zijn of schade is geweest. Kortom er blijft genoeg te doen om onszelf en elkaar te inspireren en verbeteren.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.