HOME | nieuws | Wijkcentrum De Bolder nadert eindfase

Wijkcentrum De Bolder nadert eindfase

Amstelveen

Gepubliceerd op

In Amstelveen is het wijkcentrum de Bolder door K_Dekker kleinbouw grondig verbouwd (revitalisatie). De binnenzijde van het pand is reeds opgeleverd en momenteel worden de laatste werkzaamheden aan de buitenzijde afgerond. Over een aantal weken kan de wijk weer volop gebruik maken van de diverse ruimtes en activiteiten in het wijkcentrum en ook aan de vleermuizen is gedacht..

Het pand is ongeveer 1200m2 groot en is gebouwd in 1974. Omdat het pand niet meer voldeed aan de hedendaagse eisen is het gehele pand tot aan het beton casco gesloopt en vanaf daar weer helemaal opnieuw geïsoleerd en opgebouwd. Vervolgens is het pand opnieuw ingericht met nieuwe vloeren, kozijnen, stucwerk, plafonds, tegelwerk en installaties. In het centrum bevindt zich nu een bewegingsruimte, leslokalen, atelier, bar & restaurant, kantoor en multifunctionele ruimtes.

Ook de buitenzijde van het pand is grondig aangepakt. Tijdens de bouwwerkzaamheden is geconstateerd dat er vleermuizen in de spouw zaten. Hiervoor heeft K_Dekker kleinbouw na het broedseizoen vleermuizenkokers in het buitengevel isolatiesysteem verwerkt, zodat ook de vleermuizen gebruik kunnen maken van een warm winterverblijf. Verder is de buitenzijde geïsoleerd en opnieuw afgewerkt met een Sto isoned gevelisolatiesysteem. Het pand is voorzien van nieuwe dakbedekking en dakopstanden en betimmerd met een duurzame, onderhoudsvrije cembrit vezelcementplaat in een opvallende kleur. Tevens zijn alle kozijnen vervangen voor aluminium kozijnen, zodat het onderhoud beperkt is.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.