HOME | nieuws | Voor snelle shoppers

Voor snelle shoppers

Nieuwbouw winkels en fietsenstalling Den Haag-Hollands Spoor

Gepubliceerd op

Een extra passage voor voetgangers vanaf de Waldorpstraat naar NS-station Hollands Spoor. Plus de constructie van elf winkelruimtes aan die reizigerstunnel en erbovenop een parkeerdek voor 2500 fietsen. Daar werkte K_Dekker sinds oktober 2018 aan in Den Haag.

Voorbereiding was bij dit project het sleutelwoord. De gemeente Den Haag was vrij strikt over eventuele overlast en opstoppingen door bouwverkeer in de Waldorpstraat, achter het station. Bovendien moest rekening gehouden worden met de drukke stroom reizigers: met name medewerkers van de bedrijven in de omliggende kantoorgebouwen en studenten van de Haagse Hogeschool. “De bestaande Interwijktunnel hebben we om die reden verlengd met doorloopcontainers. Voetgangers en fietsers konden het werk op die manier ongehinderd passeren”, vertelt Cock Schalij, als voorman voor K_Dekker betrokken bij dit project.

Ook werden twee tijdelijke trappen geplaatst vanaf de parkeerplaats naar het naastgelegen kantoorgebouw om de mensen direct goed langs het werk te leiden. “Dat werkte goed”, zegt Berry Sigmond, hoofdopzichter voor de gemeente Den Haag. De samenwerking met K_Dekker op de bouw verliep prima en zonder noemenswaardige bouwkundige complicaties. “Een logistieke hub die K_Dekker had bedacht met het oog op zwaar materieel tijdens de ruwbouw bleek niet nodig. En een oudere kelderconstructie die we aantroffen tijdens het heien en nog wat onverwachte betonnen delen zijn verwijderd en afgevoerd.” Gedegen voorbereiding bleek het halve werk.

WINKELPASSAGE

De winkelunits zijn casco opgeleverd. “Alle ruimtes maken gebruik van een centraal luchtventilatiesysteem dat vanuit de technische ruimte wordt aangestuurd maar per ruimte apart is in te regelen”, zegt Cock Schalij. De afwerking van de nieuwe passage die de bestaande stationshal met het plein en de winkels verbindt, heeft K_Dekker ook ¬†gerealiseerd, net als de riolering en het straatwerk op het fietsparkeerdek. “Het fietsparkeerdek hebben we zo opgeleverd dat de leverancier van de fietsenrekken direct aan de slag kon met de plaatsing daarvan.”

Lees de laatste editie van Bouwbericht (klik)

PROJECTINFORMATIE

Nieuwbouw winkels en fietsenstalling Den Haag-Hollands Spoor

Den Haag

Voor Gemeente Den Haag heeft K_Dekker aan de Laakhavenzijde een volwaardige entree voor station Hollands Spoor met circa 800m2 extra winkelruimte op de begane grond gerealiseerd. Op het dak van deze winkelruimte bevindt zich een fietsenstalling met een capaciteit voor circa 2.500 fietsen.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.