HOME | nieuws | Werk tussen de schepen door in havens Schevingen

Werk tussen de schepen door in havens Schevingen

Herstel kademuren havens Scheveningen met zelf ontwikkelde KD_BI

Gepubliceerd op

In havens is het altijd een drukte van belang. Laden, lossen, af- en aanmeren van schepen gaat 24 uur per dag door. Hoe sneller het onderhouds- en reparatiewerk gedaan kan worden, hoe beter. “Dat kan nu met de kade & deksloof behandel installatie KD_BI die wij daarvoor speciaal ontwikkelden.”
Kadeonderhoud betekende tot nu toe altijd dat een flink deel van de haven buiten bedrijf was. Een zeer onaantrekkelijk vooruitzicht voor de havendienst. Dat moest anders, vonden ze bij K_Dekker. “Met de door onszelf ontwikkelde KD_BI gaan we de kades in de haven letterlijk stukje voor stukje langs – in de rest van de haven werken ze dan gewoon door”, zegt werkvoorbereider Brenda Tesselaar. En dat is niet het enige voordeel van de KD_BI.

Snel en schoon

De KD_BI is voorzien van een klimaatinstallatie die temperatuur en luchtvochtigheid reguleert. De stalen bak heeft twee werkvloeren, een overkapping en verlichting. Een slabbe aan de onderkant voorkomt dat spoelwater en gruis in het water komen. “Met een geïntegreerde hijsconstructie voeren we al dat afval makkelijk af.” Zandstralen, schoonspuiten en coaten van de kadewand: alles gebeurt vanuit de KD_BI.

Snel, makkelijk en milieuvriendelijk.

K_Dekker maakte drie KD_BI’s van bijna 10 meter breed, 2 meter diep en 9 meter hoog. De KD_BI’s kunnen worden omgebouwd naar een kleinere versie van 3 meter breed. “Dat is vooral handig op kadehoeken en kortere wanden.” De KD_BI wordt verankerd aan de kade en vacuüm vastgezet aan de wand. Zo kan de installatie de wisselende waterdruk van buiten goed opvangen. “Veiligheid staat voorop. Elke dag opnieuw lopen we de KD_BI en de verankering na conform het veiligheidsprotocol. Medewerkers worden vooraf geïnstrueerd om in de KD_BI te kunnen werken. Flexibiliteit en veiligheid gaan hier hand in hand,” legt Tesselaar uit.

Scheveningen

De KD_BI is dit jaar voor het eerst ingezet in de haven van Scheveningen. “Natuurlijk was dat even wennen. Maar we zijn blij met alle positieve reacties: niet alleen van het havenbedrijf maar ook van onze eigen mensen die werken in de KD_BI als fijn ervaren.”

PROJECTINFORMATIE

Herstel kademuren havens Scheveningen met zelf ontwikkelde KD_BI

Scheveningen

In havens gaat het laden, lossen, af- en aanmeren van schepen 24 uur per dag door. Hoe sneller het onderhouds- en reparatiewerk gedaan kan worden, hoe beter. Met de kade & deksloof behandel installatie die K_Dekker daarvoor speciaal ontwikkelde, kan dat. Scheveningen had de primeur.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.