HOME | nieuws | _INFRA | Werkzaamheden Kreilsteiger zijn gestart!

Werkzaamheden Kreilsteiger zijn gestart!

Vervangen hoofdsteiger Grashaven

Gepubliceerd op

In opdracht van de stichting Jachthaven Hoorn vervangt K_Dekker bouw & infra b.v. de houten Kreilsteiger van ongeveer 150 meter.
De steiger wordt vervangen door een kunststof nieuwe steiger waarbij de bestaande palen worden hergebruikt. De uitvoering geschied vanaf het water door middel van onze eigen hydraulische hybride kraan die op een ponton staat. De kraan zal de bestaande steiger verwijderen en de bestaande palen wegtrekken en weer op een nieuwe locatie terug plaatsen.

De complete nieuwe kunststof onderbouw (palen, opzetters voor de palen, kespen en schoren) worden in de haven aangebracht. De nieuwe kunststof bovenbouw (liggers en dekdelen) worden in de timmerwerkplaats van K_Dekker te Krabbendam geprefabriceerd. De prefab steigerdelen worden vervolgens vervoerd naar de jachthaven waar deze op de onderbouw geplaats worden d.m.v. de kraan op het ponton. Wanneer de nieuwe Kreilsteiger gereed is worden de accessoires zoals de elektrapunten, watervoorzieningen en bolders nog aangebracht. De werkzaamheden zijn op 9 december jl. gestart en de geplande bouwtijd bedraagt ca. 2 maanden.

PROJECTINFORMATIE

Vervangen hoofdsteiger Grashaven

Hoorn

K_Dekker heeft de hoofdsteiger in de drukke jachthaven Grashaven in Hoorn volledig vernieuwd. Daarbij zijn alle houten onderdelen van de hoofdsteiger vervangen door duurzame kunststof. De start voor een stevige verduurzamingsstap van de haven: ook de houten zijsteigers worden in de toekomst allemaal vervangen door kunststof exemplaren.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.