HOME | projecten | _INFRA | Vervangen hoofdsteiger Grashaven
PDF

Vervangen hoofdsteiger Grashaven

Hoorn

K_Dekker heeft de hoofdsteiger in de drukke jachthaven Grashaven in Hoorn volledig vernieuwd. Daarbij zijn alle houten onderdelen van de hoofdsteiger vervangen door duurzame kunststof. De start voor een stevige verduurzamingsstap van de haven: ook de houten zijsteigers worden in de toekomst allemaal vervangen door kunststof exemplaren.


Hoorn 02 februari 2018 0 - 500.000 Stichting Jachthaven Hoorn

Vervangen hoofdsteiger Grashaven

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Stichting Jachthaven Hoorn
Opleverdatum 02 februari 2018
Gerealiseerd
Locatie Hoorn

De hoofdsteiger in de Grashaven is 192 meter lang en 1,95 meter breed. Alle bestaande houten onderdelen heeft K_Dekker vervangen door kunststof materialen. Alleen de houten funderingspalen zijn omhooggetrokken en voorzien van een kunststof opzetter, waarna ze opnieuw de bodem zijn ingetrild. Een duurzame investering: kunststof steigers zijn onderhoudsarm en gaan veel langer mee. Het werk is uitgevoerd vanaf het water.

Langetermijnproject

De hoofdsteiger is de belangrijkste steiger in de Grashaven – alle zijsteigers zijn ermee verbonden. De boten meren aan de zijsteigers. Het werk is gestart in november en afgerond in februari, mooi voor het nieuwe vaarseizoen. Een jaar eerder heeft K_Dekker de Kreilsteiger, een van de zijsteigers, vervangen.

Alle andere zijsteigers zijn nog van hout en worden straks een voor een vervangen door kunststof: K_Dekker heeft met de Stichting Jachthaven Hoorn een zogenaamde bouwteamovereenkomst om binnen vijf tot zeventien jaar alle steigers te vervangen.

_Nieuws over dit project

Hoofdsteiger in Grashaven Hoorn duurzaam vervangen

Komende zomer kunnen vaste ligplaatshouders en passanten aanmeren aan een gloednieuwe hoofdsteiger in de Grashaven van Hoorn. In opdracht van de stichting Grashaven vervangt K_Dekker bouw & infra ...
Lees verder

Werkzaamheden Kreilsteiger zijn gestart!

In opdracht van de stichting Jachthaven Hoorn vervangt K_Dekker bouw & infra b.v. de houten Kreilsteiger van ongeveer 150 meter. De steiger wordt vervangen door een kunststof nieuwe steiger waarbi...
Lees verder