HOME | projecten | _INFRA | Vervangen steigers Grashaven
PDF

Vervangen steigers Grashaven

Hoorn

Het vervangen van de steigers in de drukke jachthaven Grashaven in Hoorn is een project welke in fases uitgevoerd wordt. Het is het gevolg van een goede samenwerking met goed resultaat van eerdere projecten en voor de opdrachtgever een duurzame investering: kunststof steigers zijn onderhoudsarm en gaan veel langer mee.


Hoorn 01 februari 2020 0 - 500.000 Stichting Jachthaven Hoorn

Vervangen steigers Grashaven

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Stichting Jachthaven Hoorn
Opleverdatum 01 februari 2020
Gerealiseerd
Locatie Hoorn

Stichting Jachthaven Hoorn is al een aantal jaren bezig met een flinke verduurzamingsstap van de haven. K_Dekker heeft met de Stichting Jachthaven Hoorn een zogenaamde samenwerkingsovereenkomst om alle steigers te vervangen.

De  afgelopen jaren zijn al een aantal steigers vervangen. In 2016 zijn we gestart met het vervangen van één van de zijsteigers (de Kreilsteiger). Recent nog vorig jaar is de gehele hoofdsteiger vervangen en nu zijn dus de zijsteigers van de hoofdsteiger aan de noordzijde aan de beurt.

De  zijsteigers in de Grashaven zijn in totaal ca. 300 meter lang en 1,50 meter breed. Alle bestaande houten onderdelen worden vervangen door kunststof materialen. Alleen de houten funderingspalen worden omhooggetrokken en voorzien van een kunststof opzetter, waarna ze opnieuw de bodem in worden getrild. Het werk is uitgevoerd vanaf het water.

_Nieuws over dit project

Vaar wel!

In de Grashaven in Hoorn vervangt K_Dekker alle oude houten steigers door nieuwe van gerecycled kunststof. Honderd procent circulair. De kunststoffen steigers gaan langer mee en vragen geen onderhoud....
Lees verder