HOME | nieuws | Eerste paal grootste batterij-opslag van Nederland -Giga Storage Buffalo-

Eerste paal grootste batterij-opslag van Nederland -Giga Storage Buffalo-

Giga Groen: realisatie batterijopslag

Gepubliceerd op

Bij Lelystad worden opnieuw concrete stappen gezet om de energietransitie een zet te geven. Een gigantische batterijopslaglocatie (GIGA Storage Buffalo) gaat daar duurzaam opgewekte energie tijdelijk opslaan om zo het elektriciteitsnet te stabiliseren door vraag en aanbod van groene energie meer in balans te brengen.

Zo’n twee jaar geleden hebben we in hetzelfde bouwteam ook gewerkt aan het eerste batterijopslag project, de Giga Storage Rhino batterij. Na deze succesvolle realisatie en samenwerking, starten we nu ook met de tweede, nog grotere opslag. Dit project wordt zeer duurzaam uitgevoerd door veel hergebruikt materiaal toe te passen en de inzet van hybride en elektrisch materieel en aggregaten. Afgelopen vrijdag is de eerste paal feestelijk geslagen! Lees meer over dit project via de link in de reacties.

PROJECTINFORMATIE

Giga Groen: realisatie batterijopslag

Lelystad

Bij Lelystad worden opnieuw concrete stappen gezet om de energietransitie een zet te geven. Een gigantische batterijopslaglocatie (Giga Storage Buffalo) gaat daar duurzaam opgewekte energie tijdelijk opslaan om zo het elektriciteitsnet te stabiliseren door vraag en aanbod van groene energie meer in balans te brengen. K_Dekker werkt in bouwteam mee aan dit project.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.