HOME | nieuws | _INFRA | EROP OF ERONDER!

EROP OF ERONDER!

Onderhouds- en herstelwerkzaamheden HVC

Gepubliceerd op

Op het eerste gezicht leek de aanleg van de werkput op het HVC Afvalstation in Middenmeer een klus van grote getallen: er was bijna 100 kuub beton en 6000 kilo wapeningsstaal nodig voor een put van 26 meter lang, 2,5 meter breed en bijna 2 meter diep. In werkelijkheid was het millimeterwerk. “Alles past precies!”

Hoewel wagenparkbeheerder Evert Jan Plas van HVC de aanleg van de werkput zonder omwegen aan K_Dekker gunde omdat hij ze kende van een eerdere klus, had hij wel een kritische noot. “In 2017 had K_Dekker een in de vloer verzonken brug voor ons gebouwd. Technisch en communicatief gezien liep dat project niet honderd procent vlekkeloos. Omdat het eindresultaat wél goed was, en ze heel open op onze kritische feedback reageerden, gunden we ze ook deze opdracht”, vertelt Plas. Dat vertrouwen bleek terecht: de werkput werd binnen de tijd opgeleverd, binnen budget en zónder faalkosten.

Uitvoerder Arjan Rustenburg was er van begin tot eind bij betrokken. “Eerst hebben we in de hal van HVC de putlocatie gemarkeerd en ingezaagd, en vervolgens de betonnen vloer uitgehakt. Voordeel bij dit project was dat het sloopafval letterlijk om de hoek afgevoerd werd.” In de uitgehakte put werden stalen heipalen 13 meter diep geheid en werden allerlei gaten en sparingen voor mantelbuizen en aansluitingen geboord en gehakt. “Dat was het millimeterwerk: dat moest heel precies om later de apparatuur te kunnen installeren.”

Tekenen en rekenen

Dat het team van K_Dekker over heel wat expertise beschikte, zeker wat het timmerwerk betrof, was cruciaal voor het mooie eindresultaat, vindt Evert Jan Plas. “De druk lag hoog bij K_Dekker: qua timing, maar zeker ook qua uitvoering en oplevering. Dankzij continu overleg met alle betrokken partijen in de voorbereiding en tijdens de uitvoering, uitmuntend teken- en rekenwerk én de korte lijnen tussen uitvoerder en projectleider is de put precies geworden zoals wij wilden. Onze monteurs zijn razend enthousiast.”

Met de nieuwe werkput kan HVC op hun station in Middenmeer hun tachtig vrachtwagens zelf goed onderhouden en vooral ook APK keuren. “De winst zit voor ons met name in het in eigen huis kunnen doen van die APK-keuring: de vrachtwagens zijn veel minder lang uit roulatie en kunnen snel weer de weg op.”

PROJECTINFORMATIE

Onderhouds- en herstelwerkzaamheden HVC

Diverse locaties Noord-Holland

HVC – afvalinzameling en recycling – heeft heel veel grote en kleine locaties door heel Noord-Holland. Als vaste aannemer voert K_Dekker al jaren (voornamelijk civiele) herstel- en onderhoudswerkzaamheden uit op de terreinen en in de werkplaatsen van HVC.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.